Muziektheater Servus Almelo start weer met zangrepetities

19 augustus 2020, 14:33 - Redactie
Muziektheater Servus Almelo start weer met zangrepetities

De drie afdelingen van Muziektheater Servus Almelo gaan weer wekelijks in verenigingsgebouw De Klankkast repeteren. Servus Classic start op maandag 24 augustus, Servus Musical start op donderdag 27 augustus en de kinderen van Servus Junior beginnen op woensdag 19 augustus. De vereniging heeft voor de repetities in het clubgebouw een uitgebreid protocol opgesteld met afstandsregels, hygiëne- en ventilatiemaatregelen zodat de repetities coronaproof kunnen plaatsvinden.

Sinds de coronamaatregelen medio maart werden afgekondigd, hebben ook de 120 leden van Muziektheater Servus Almelo niet fysiek kunnen repeteren in het eigen clubgebouw. Er waren online repetities, er is een lied (op afstand) gemaakt en elke afdeling heeft vlak voor de zomervakantie een gezellig samenzijn in de tuin van het gebouw gehad.

Voorzitter Martin Kroeskop: "Muziektheater is samen zingen, toneelspelen en bewegen. Natuurlijk is het mooi dat we in de afgelopen zes maanden veel online konden doen, maar de kern van Servus is om elkaar te ontmoeten en om samen muziektheater te maken. Dat kan gelukkig weer: in de Klankkast. Maar wel verantwoord. Zo kunnen er nu 25 mensen tegelijk repeteren in het gebouw. Iedereen zit op een vaste plek op 1,5 meter van elkaar in een ‘zig-zag-opstelling’. We hebben extra hygiënemaatregelen getroffen en ventileren de repetitieruimtes extra."

Voor het protocol heeft Servus gebruik gemaakt van het protocol dat gemaakt is door koepelorganisatie Koornetwerk in afstemming met het RIVM. Kroeskop: "Er was voor de zomer veel onduidelijkheid over samen zingen. Begin juli kwam die langverwachte duidelijkheid er. Dat is heel fijn. Als bestuur vinden we het nu verantwoord om weer op te starten. Wij hebben er ook ongelooflijk veel zin in om weer te beginnen. Ennuh….nieuwe leden zijn van harte welkom bij ons!"

De drie afdelingen van Servus gaan de komende maanden repeteren voor (kleine) optredens met kerst en het begin van het nieuwe jaar. De planning is dat vervolgens de repetities van start gaan voor de uitvoering van de uitgestelde jubileumvoorsteling The Addams Family op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni 2021 in het Theaterhotel in Almelo.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda