Muziektheater Servus Almelo speelt De Foute Musical

15 april 2019, 15:09 - Redactie
Muziektheater Servus Almelo speelt De Foute Musical

De musicalafdeling van Muziektheater Servus Almelo presenteert op 13, 14, 15, 16 en 21 juni in Theater Hof 88 De Foute Musical. De officiële start van deze eigen productie is op zaterdag 20 april vanaf 20:00 uur in verenigingsgebouw De Klankkast in Almelo.

De Foute Musical is een hedendaags verhaal bedacht door dramaturg Joran Schuijn en gelardeerd door nummers uit onder andere The Greatest Showman, The Book of Mormon, Mamma Mia en enkele nummers van The Beatles. Op veel nummers hebben leden van de vereniging zelfgeschreven teksten gemaakt die passen bij deze musical.

In het verhaal komen meerdere karakters voor die op één of andere manier buiten de maatschappij vallen. Mogen zij zichzelf nog wel zijn? Servus neemt de bezoekers mee in een zoektocht naar de identiteit van onze hoofdkarakters. Wie zijn ze? Wie of wat heeft hen gevormd? Zijzelf? Hun ouders? De maatschappij? In deze zoektocht schuwt Servus niet om uitersten op te zoeken. Momenten van puur vermaak, tranen over de wangen van het lachen, foute typetjes en absurde situaties passeren de revue. Maar ook momenten van verdriet, spanning, ontroering, momenten waarop u uw adem inhoudt.

Een foute musical met een foute titel. Want wat is goed en wat is fout? Wie is goed en wie is fout? Maar vooral, wanneer is iets of iemand fout? Wie bepaalt dat? Goed en fout, het lijken twee tegenpolen, maar is dat ook zo?

Het script is af, de rollen zijn verdeeld en veel nummers zijn al ingestudeerd door de musicalafdeling. Op 20 april is de officiële aftrap van de Foute Musical, de kick off. Regisseur Ronald Veurink licht de voorstelling kort toe en alle aanwezigen snijden een taart aan om de productie symbolisch af te trappen. Daarna vindt een doorloop plaats: het script wordt doorgenomen en de leden zingen de bijbehorende nummers.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda