Muziektheater Servus Almelo last voorstelling The Addams Family af

3 december 2020, 09:23 - Redactie
Muziektheater Servus Almelo last voorstelling The Addams Family af

Het bestuur van Muziektheater Servus Almelo heeft besloten de jubileumvoorstelling van The Addams Family die gepland was voor juni 2021, af te gelasten. Martin Kroeskop, voorzitter: "Het is een bittere pil, zeker na een jaar van wel meer teleurstellingen, maar voor de vereniging is dit nu de minst slechte keuze."

Oorspronkelijk zou de voorstelling in het jubileumjaar 2020 uitgevoerd worden in het Theaterhotel van Almelo. Door de coronamaatregelen kon deze voorstelling in juni niet doorgaan. "We hadden de hoop dat we in de loop van dit jaar weer op een normale manier verder konden gaan met repeteren en voorbereiden voor de voorstelling in 2021. Helaas was dit ijdele hoop", aldus Martin Kroeskop.

Het bestuur van de vereniging heeft onder andere in samenspraak met het Theaterhotel en de regisseur gekeken naar alternatieven voor een voorstelling in ‘coronatijd’. Daarnaast is de financiële positie van Servus onder de loep genomen, zeker omdat de inkomsten voor de vereniging door de coronabeperkingen enorm daalden. Kroeskop: "Wij kwamen tot de conclusie dat er teveel beperkingen, onzekerheden en risico’s zijn en domweg te weinig kansen. We kunnen dan ook niet garanderen dat dit een echte ‘Servus Family-voorstelling’ wordt, daarom hebben we besloten om deze voorstelling niet door te laten gaan in 2021.

De vereniging beraadt zich nu op nieuwe dingen in 2021. Begin volgend jaar moeten de plannen voor nieuwe voorstellingen gereed zijn. ‘Wat we gaan doen, weten we nog niet. Maar dat we iets gaan doen, weten we wel. Servus blijft zich inzetten voor het vertolken van muziektheater en het leveren van een bijdrage aan het culturele leven in Almelo", aldus de voorzitter.

Leden, Theaterhotel en overige betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd. Met mensen die kaartjes hebben gekocht, wordt de komende tijd contact opgenomen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda