Muziektheater Apeldoorn presenteert A Christmas Carol

schedule2 februari 2017, 09:18 - Redactie
Muziektheater Apeldoorn presenteert A Christmas Carol

De nieuwe productie van Muziektheater Apeldoorn is A Christmas Carol, het verhaal van Charles Dickens over Scrooge (versie van ITM uit Engeland). Deze musical wordt in het Nederlands gesproken en gezongen. Een musical door enthousiaste leden en kinderen van Muziektheater Apeldoorn onder leiding van regisseur Erik van der Zee.

Een voorstelling met muziek onder leiding van Gerard Geurts. Een authentiek decor met speciale lichttechniek en geluid maken het plaatje van Charles Dickens compleet.

De productie Muziektheater Apeldoorn is te zien in de Rabobankzaal van Theater Orpheus op vrijdag 15, zaterdag 16, en zondag 17 december.

Het verhaal

London, Engeland. Het is kerstavond in het jaar 1843, precies zeven jaar na de dood van Jacob Marley. Marley was de zakenpartner van Ebenezer Scrooge. Zij hadden samen een kantoor voor geldzaken, genaamd: Scrooge & Marley. Scrooge is een kille, meedogenloze vrek en houdt zich nog steeds met geldzaken bezig.

Hij en zijn trouwe boekhouder Bob Cratchit zijn nog laat aan het werk op deze kerstavond. Fred, Scrooge’s neef en enige familielid, komt langs om zijn oom uit te nodigen voor een gezellig kerstdiner. Scrooge verfoeit Kerst en weigert de uitnodiging. Hij stuurt Fred weg, uitroepend: “Kerst? Bah! Onzin!”.

Die avond gaat Scrooge laat naar huis. Zijn huis is donker en koud om kosten te sparen. Als hij de sleutel in het slot steekt, schrikt hij: de deurklopper verandert op een spookachtige manier in het gezicht van Jacob Marley! Later, als Scrooge toch een beetje uit zijn doen bij de kleine haard zit, verschijnt Marley als geest om Scrooge te waarschuwen dat zijn manier van leven verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Marley vertelt Scrooge dat hij een kans heeft om aan zijn afschuwelijke lot te ontkomen. Vannacht zullen drie geesten hem om het uur bezoeken. Hij doet er verstandig aan naar hen te luisteren. Marley verdwijnt weer…

Scrooge is geschrokken, maar gelooft dat hij een akelige droom gehad heeft. Misschien lag het aan het eten? Hij gaat naar bed, denkend dat een goede nachtrust hem goed zal doen. Dan slaat de klok één uur…

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Laatste berichten

Campus 12 in Ketnet Musical Knock-outschedule 17 september 2019, 16:26
Eerste officiële trailer voor Anastasiaschedule 16 september 2019, 19:44
Jim Bakkum en Bettina Holwerda in Sint on Iceschedule 16 september 2019, 18:18
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Anastasia
Locatie: Circustheater
Datum: 22-09-2019
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda