Musicalvereniging Muze presenteert Grand Hotel Berlijn

27 maart 2018, 13:34 - Redactie
Musicalvereniging Muze presenteert Grand Hotel Berlijn

"Grand Hotel Berlijn. Niets verandert. Mensen komen, mensen gaan. Kijk ze nou, ze baden in de weelde! Maar voor hoe lang nog?" Met deze woorden zal van 5 t/m 8 april de musical Grand Hotel Berlijn openen. Het stuk wordt opgevoerd door musicalvereniging Muze, en zal in hotel Erica te Berg-en-Dal opgevoerd worden.

Het stuk speelt zich af in het jaar 1928, precies een jaar voor een grote economische crisis. Het zijn jaren van weelde, waarin de rijken alsmaar rijker worden, terwijl de armen weinig vooruitgang zien. In Grand Hotel Berlijn worden onder anderen de verhalen verteld van een ambitieuze secretaresse die naar Hollywood wil, een zakenman die diep in de schulden zit en een ballerina die haar beste jaren al ver achter zich heeft. Allemaal kampen ze met hun eigen problemen, maar in het Grand Hotel lijken de oplossingen wel voor het oprapen! Of is het toch te mooi om waar te zijn? Want net als de economie lijken de personages wel in een bubbel te zitten, en het is maar een kwestie van tijd tot zo’n bubbel breekt…

Grand Hotel Berlijn zal worden vertoond in Hotel-Restaurant Erica, een 4-sterrenhotel in Berg-en-Dal. Voor een paar dagen zal een van de zalen compleet worden omgetoverd in de stijl van het Berlijn van de jaren 20. Er zullen zelfs plaatsen aan tafeltjes beschikbaar zijn, waardoor je nog dichter bij de spelers zit.

Hiernaast staat de gehele musical op muziek en zal begeleid worden door een delegatie van het Theater Orkest Brabant. Dit in 2017 opgerichte orkest had maar een paar maanden om zo’n 400 pagina’s aan bladmuziek in te studeren, maar is erin geslaagd de musical nog een extra laag te geven met hun begeleiding.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda