Musicalspektakel 1830 van Historalia in augustus dit jaar

2 juli 2021, 15:18 - Redactie
Musicalspektakel 1830 van Historalia in augustus dit jaar

Eindelijk!, dat is het sentiment bij de cast, crew en producent Historalia van musicalspektakel 1830. Na het annuleren afgelopen jaar en alle beslommeringen en problemen door corona (onlangs nog het faillissement van één van hun belangrijkste decorbouwers - Phixion uit Beerse), heeft Historalia groen licht gekregen van de overheid en het gemeentebestuur van Westerlo om hun revolutionaire musicalspektakel 1830 vanaf 6 augustus 2021 te brengen op het terrein van Kasteel de Merode in Westerlo.

Een enorme opluchting voor prins/producent Simon de Merode en auteur/regisseur Luc Stevens, maar natuurlijk ook voor de acteurs, stuntmensen, het dansensemble, mensen van licht, geluid, kostuums, alle vrijwilligers die met hart en ziel meewerken aan deze productie. "Ze hebben er lang op moeten wachten, maar de goesting om er samen, na een zeer moeilijke periode voor iedereen, een onvergetelijk spektakel van te maken voor het publiek, is alleen maar toegenomen" zo zegt hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde.

Na de drie musicalproducties Marie-Antoinette (2014), Albert I (2016) en Rubens (2018), die zorgde voor ruim 80.000 bezoekers is Historalia klaar om opnieuw de grenzen te verleggen met het grootse musicalspektakel 1830. Het Kasteel de Merode en het omliggende domein vormen in augustus het kader voor deze unieke theaterervaring, waarbij in 2 aparte pop-up theaters zowel het verhaal vanuit het Belgische als het Hollandse perspectief gebracht wordt. Het publiek, dat wordt onderverdeeld in 2 groepen, switcht voor de pauze van locatie en krijgt beide verhalen te zien. Na de pauze worden beide groepen samengevoegd en volgt de spectaculaire apotheose op een derde locatie, met de façade van het kasteel als decor.

De cast bestaat uit Lucas Van den Eynde, Nele Goossens, Michiel Demeyer, Leendert De Vis, Liesbeth Roose en Martijn Claes.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda