Musicalspektakel in het Volkspark in Enschede

24 mei 2018, 18:00 - Redactie
Musicalspektakel in het Volkspark in Enschede

Ter ere van het 25-jarig jubileum van Kunst in het Volkspark zal er zaterdagavond 9 juni vanaf 20:00 uur midden in het Volkspark een gratis toegankelijk musicalspektakel plaatsvinden. Met optredens van onder andere Joke de Kruijf, Maike Boerdam, Martin van der Starre, Marjolein Teepen, Sophia Wezer, Milan van Weelden en Rosalie de Jong. De avond zal worden gepresenteerd door Frits Sissing. Daarnaast zal musicalvereniging Studio65 ook een aantal musicalnummers vertolken.

De artiesten van de avond zijn musicalsterren die zowel in Nederland als Duitsland bekendheid hebben gekregen met hun rollen in de grootste musicals. Hiermee wordt duidelijk de verbinding gemaakt tussen Nederland en Duitsland het centrale thema van Kunst in het Volkspark 2018. Muziek is de verbindende factor, taal speelt hierin geen rol en de musicalnummers zullen in verschillende talen gezongen worden.

Er zullen nummers ten gehore worden gebracht uit bekende musicals als The Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Elisabeth, Tarzan en Evita. Verder hits uit We Will Rock You, Grease, On Your Feet! en Mamma Mia!. Naast deze klassiekers zullen er ook verrassende nummers te horen zijn uit nieuwe musicals als Soof en Stork.

De muzikale leiding ligt in handen van Jos Pijnappel. De begeleiding van de nummers wordt gedaan door een eenmalig samengesteld harmonieorkest, de leden bestaan uit een mix van orkesten uit de regio Enschede, Hengelo en Gronau. Het orkest wordt ondersteund door een professioneel combo onder leiding van Henk Ruiter.

Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk. Net als op de zondag kan er eten en drinken gehaald worden voor en tijdens het concert. Voor de mensen die niet de hele avond willen staan is er een stand waar stoelen te huur zijn.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda