Musicalcompagnie Mithe speelt eind mei Spamalot

schedule30 april 2018, 10:14 - Redactie
Musicalcompagnie Mithe speelt eind mei Spamalot

Op  17 & 18 (try-outs), 19, 24, 25 & 26 MEI 2018 aanstaande brengt musicalcompagnie Mithe de bejubelde Monty Python musical Spamalot in Zaal Heliand, thuisbasis van Toneel Heverlee. Monty Python's Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Precies zoals de film is Spamalot gebaseerd op de legende van Arthur, maar vooral door de toegevoegde Broadway-parodieën krijgt het verhaal een heel nieuwe dimensie.

Eric Idle, een van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de songs. Met componist John du Prez werkte hij mee aan de muziek. De musical won een Tony Award voor Beste Musical seizoen 2004–2005. Het verhaal van Spamalot volgt Koning Arthur op zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen, waaronder Bedevere, Robin, Lancelot en Galahad.

Onderweg ontmoeten ze vele vreemde types, zoals Prins Herbert, De Franse Bespotter, Tim de Tovenaar, Nog niet Dode Fred, De Zwarte Ridder en de Ridders die Ni Zeggen (of zegden). En ja, God is er ook...net zoals die onsterfelijke evergreen ‘Always Look On The Bright Side Of Life’…

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Laatste berichten

Bekijk nu de scenefoto’s van Anastasiaschedule 20 september 2019, 09:52
Ook hoofdrol voor Liz Snoijink in Anastasiaschedule 20 september 2019, 07:58
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Anastasia
Locatie: Circustheater
Datum: 22-09-2019
Tijd: 16:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda