Musical in Concert brengt haar eerste productie: één voor allen op 30 april en 1 mei

23 maart 2016, 14:02 - Redactie
Musical in Concert brengt haar eerste productie: één voor allen op 30 april en 1 mei

Op 30 april en 1 mei brengt Musical in Concert haar eerste productie: één voor allen, allen voor één. Deze voorstelling is gebaseerd op de musical ‘De drie musketiers’ en brengt de mooiste nummers uit het bekende verhaal.

De roman De drie musketiers speelt zich af rond 1627, ten tijde van kardinaal Richelieu en koning Lodewijk XIII. De drie musketiers (een soort eregarde voor de Franse koning in de 17e eeuw) zijn Aramis, Athos en Porthos. Hoewel ze bekend staan als de drie musketiers spelen hun avonturen zich af met vier personen. De vierde musketier is waarschijnlijk zelfs de bekendste: d'Artagnan. Hun beroemde motto was: "Eén voor allen, allen voor één!"

Musical in concert

Marieke Visser en Rutger de Vries hebben de handen in een geslagen en zijn ‘Musical in Concert’ gestart. Het doel met hun producties is volledige aandacht geven aan hoe mooi muziek uit musicals kan zijn. Goede zangers en zangeressen brengen onder begeleiding van een orkest alle nummers van een musical, maar zonder scènes, decor en verkledingen. Het verhaal en de intentie worden met volledige aandacht op de muziek overgebracht op het publiek. Als eerste productie hebben zij gekozen voor Eén voor allen, allen voor één.

Visser en De Vries, beiden afkomstig uit Enschede, hebben allebei mooie rollen vervuld bij diverse verenigingen. Tijdens de productie Jesus Christ Superstar van Studio 65 in Enschede sloeg afgelopen november de muzikale vonk over tussen de twee. Ook bleken ze op één lijn te zitten toen bleek dat ze allebei graag iets nieuws wilden brengen in het theaterlandschap. Met de première op 30 april in ’t Spieker in Eibergen zetten ze Musical in Concert op de kaart.

Tijdens deze productie wordt de muziek verzorgd door een samengesteld orkest en band met enthousiaste en muzikale duizendpoten. Dit vraagt de productie ook, omdat zij maar een beperkt aantal repetities hebben. Vocaal nemen De Vries en Visser zelf twee rollen voor hun rekening. De overige vocalisten zijn door hen persoonlijk geselecteerd. Zij werken hard om alle stukken op een juiste manier te kunnen vertolken. Het is een intensief traject dat door iedereen is omarmd om het een succes te laten worden.

Kaarten

Het belooft een mooie, muzikale avond te worden voor het publiek waarbij je wordt meegenomen naar de tijd van de musketier d’Artagnan die net als zijn vader musketier wil worden. Liefde, haat, verraad en vriendschap komen sterk naar voren, zonder afleiding door kleding en decor.

Kaarten kosten €15,00 en zijn te bestellen door een mailtje te sturen naar info@musicalinconcert.nl. De voorstellingen zijn op zaterdag 30 april (20.00 uur) en zondag 1 mei (14.30 uur) in theater ’t Spieker in Eibergen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda