Musical Burgers’ Zoo met tolk voor doven en slechthorenden

22 augustus 2018, 09:34 - Redactie
Musical Burgers’ Zoo met tolk voor doven en slechthorenden

Koninklijke Burgers’ Zoo start aanstaande zaterdag in samenwerking met Van Hoorne Entertainment een experiment waarbij een tolk voor doven en slechthorenden de vijf shows van Zoë & Silos: de Desert Musical van die dag live vertaalt.

In Nederland zijn naar schatting 10.000-13.000 doven of zwaar slechthorenden, terwijl uit onderzoek blijkt dat 1 op de 12 Nederlanders niet alles goed kan horen. Bij een geslaagde test overweegt het Arnhemse dierenpark volgend jaar regelmatig een tolk in te zetten. Burgers’ Zoo streeft ernaar dat deze musicalshows toegankelijk zijn voor een zo groot mogelijk aantal bezoekers.

Het is het derde jaar op rij dat het dierenpark aan zijn bezoekers een educatieve musical in de zomerperiode aanbiedt. Elk jaar kent de musical een ander thema dat inspeelt op één van de themagebieden van Burgers’ Zoo.

Jaarlijks neemt het dierenpark een onderzoek aan de musicalbezoekers af om de waardering voor de show te testen en de vraag of gasten ook daadwerkelijk iets hebben geleerd over de dieren en de natuur. In 2016 vond het onderzoek onder 103 musicalbezoekers plaats: de gemiddelde waardering was een 8,7, terwijl 74,75% aangaf ook daadwerkelijk iets geleerd te hebben. In 2017 gaven 101 musicalbezoekers een gemiddeld cijfer van een 8,5, terwijl 85% van de respondenten aangaf daadwerkelijk iets geleerd te hebben. Het onderzoek van 2018 vindt binnenkort plaats.

In 2016 was de eerste musical Deep Ocean Monsters geïnspireerd op Burgers’ Ocean, het tropisch koraalrif van acht miljoen liter water. In 2017 stonden Burgers’ Mangrove en het natuurbehoudswerk van Burgers’ Zoo in Belize centraal tijdens Zoë & Silos: de Mangrove Musical. Dit jaar richt het dierenpark extra aandacht op de flora en fauna van Burgers’ Desert, de rotswoestijn van Arizona, in Zoë & Silos: de Desert Musical.

Bron: Medicalfacts.nl

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda