Musical Almost Famous vanaf september te zien in Verenigde Staten

29 april 2019, 09:22 - Redactie
Musical Almost Famous vanaf september te zien in Verenigde Staten

De musicalversie van de film Almost Famous zal in september in première gaan. De eerste voorstelling staat gepland op 27 september in The Old Globe Theater in San Diego, de stad waar de film uit 2000 zich afspeelt en waar regisseur Cameron Crowe is opgegroeid.

Crowe schreef ook de musicalversie van Almost Famous. "Het verhaal is altijd zeer persoonlijk voor mij geweest dus het is voor mij heel bijzonder dat we naar de Old Globe komen. Het voelt een beetje als het lot dat we het verhaal over de liefde voor muziek terugbrengen naar San Diego, daar waar het allemaal begon." zegt de regisseur. Componist Tim Kitt maakte de muziek; Kitt en Crowe schreven samen de teksten van de nummers.

Almost Famous, met Philip Seymour Hoffman, Frances McDormand en Kate Hudson, baseerde Crowe op zijn eigen jeugd en vertelt het verhaal van hoe hij als puber door te bluffen in de jaren zeventig een stageplek bij muziekblad Rolling Stone bemachtigde. Crowe werd bekroond met een Oscar voor beste scenario, Kate Hudson en Frances McDormand werden genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda