Musical 40-45 krijgt rijdende tribunes en koptelefoons

31 mei 2018, 14:09 - Redactie
Musical 40-45 krijgt rijdende tribunes en koptelefoons

Studio 100 heeft een eerste glimp van de rijdende tribunes voor de spektakel-musical 40-45 getoond. Om het publiek een nog intensere ervaring te bezorgen krijgt elke bezoeker in de zaal het geluid binnen via een koptelefoon. Het is een bewuste artistieke keuze om de totaalervaring van het spektakel nog meer ingang te doen vinden. Door deze vernieuwende technologie zijn er ook voorstellingen mogelijk voor blinden en slechtzienden met audiodescriptie, meteen ook weer een primeur in het musicalgenre.

Gert Verhulst, bezieler en producent: “Na onze successen met Daens en 14-18 gaan we met 40-45 op alle vlakken méér dan een stapje verder. Ons uniek concept met rijdende tribunes en de hoofdtelefoons die de beleving nog verder zullen maximaliseren zijn daar maar enkele voorbeelden van. Ik kijk heel erg naar uit naar de wereldpremière op 7 oktober in het Studio 100 Pop-Up Theater dat speciaal voor deze voorstelling werd gebouwd."

Het technisch concept van 40-45, inclusief rijdende tribunes, dat werd bedacht door producent Gert Verhulst is een wereldprimeur. Speciaal voor 40-45 bouwt Studio 100 in Puurs een Pop-Up Theater om deze productie te kunnen huisvesten. De bouw van het Studio 100 Pop-Up Theater verloopt trouwens voorspoedig. Op dit moment is de ruwbouw reeds klaar en kan gestart worden met de afwerking.

De muziek voor de voorstelling, die gecomponeerd werd door Will Tura en Steve Willaert, wordt ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen. Door hoofdtelefoons zal het publiek de muziek, de geluidseffecten en de stemmen van de acteurs nog directer en intenser kunnen beleven.

De hoofdtelefoons stellen Studio 100 ook in staat om speciaal voor blinden en slechtzienden voorstellingen met audiodescriptie te organiseren. Bovendien kunnen er ook voorstellingen in het Frans plaatsvinden, waarbij de stemmen van de Vlaamse acteurs live gedubd worden.

Spektakel-musical 40-45 zal op zondag 7 oktober in première gaan.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda