Musical 2.0 start ontwikkeling eerste eigen productie

12 mei 2022, 17:44 - Redactie
Musical 2.0 start ontwikkeling eerste eigen productie

In 2022/2023 presenteert Musical 2.0 voor het eerst een geheel eigen jeugdmusical: De Rattenvanger. Het script en de liedteksten zijn in handen van Mark van Haasteren en Mieke Overwijn. De muziek wordt gecomponeerd door Aron Bruisten en Robbert van Unnik. De Rattenvanger gaat in première op zondag 7 mei 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Als (jeugd)productiehuis zet Musical 2.0 met de ontwikkeling van eigen producties een belangrijke volgende stap. “Door ons, naast het produceren van bestaande (jeugd)musicals, ook toe te leggen op de ontwikkeling van nieuwe producties, zijn we in staat om unieke en hoogwaardige musicalproducties te produceren die nog beter aansluiten bij onze leerlingen en kunnen we sneller inspelen op actuele thema’s”, aldus Dennis Piek, eigenaar en oprichter van Musical 2.0.

Als eerste voorstelling is gekozen voor een eigentijdse bewerking van het sprookje De rattenvanger van Hamelen door de gebroeders Grimm. Vertaald naar het nu speelt deze nieuwe bewerking zich af in de tijd van smartphones, likes, volgers en een nieuwe app waar steeds meer kinderen van in de ban raken...

Voor de nieuwe musical is Musical 2.0 op zoek naar talentvolle kinderen van 9 t/m 14 jaar oud. Zij kunnen zich opgeven voor de audities van De Rattenvanger op zaterdag 18 juni in Amsterdam via Musical.nl/audities.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda