Musical 2.0 sluit lesjaar af in WFC Amsterdam

17 juni 2020, 14:33 - Redactie
Musical 2.0 sluit lesjaar af in WFC Amsterdam

Afgelopen zaterdag 13 juni sloot de Musical 2.0 Talentenklas het seizoen 2019/2020 af in het WFC Amsterdam. Na bijna drie maanden virtueel les te hebben gevolgd vanuit huis, kwamen de leerlingen voor het eerst weer samen op locatie.

Om de afsluiting op een veilige manier te kunnen organiseren, stelde WFC Amsterdam Meeting & Events de Westhal van haar evenementenlocatie beschikbaar. In de ruime eventhal van 1500 m2 konden de leerlingen voldoende afstand van elkaar bewaren en veilig bewegen. Op muziek uit de musical ‘Sister Act’ werd een medley gerepeteerd, waarin zang, dans en spel gecombineerd moesten worden. De uitvoering werd vervolgens vastgelegd op video voor het thuisfront, zodat ook zij nog een glimp konden opvangen van de laatste les.

De musicallessen van Musical 2.0 passen goed binnen de plannen van WFC Amsterdam om de plek te verbinden met en open te stellen voor de buurt en de stad. Het bieden van een podium voor kunst, cultuur en creatief talent op deze mooie locatie aan de Westas is van essentieel belang voor ontwikkelaar MRP Development. Daarnaast zijn de musicallessen voor alle kinderen van 7 t/m 20 jaar uit Amsterdam Nieuw-West toegankelijk, doordat er vanuit het Jeugdcultuurfonds een bijdrage tot 100% van het lesgeld gedaan kan worden.

"Wij stimuleren graag cultureel talent en initiatieven zoals Musical 2.0. De maatschappelijke rol en plek die WFC Amsterdam kan spelen past bij de ambitie van MRP Development om het gebouw open te stellen en meer verbinding tussen mensen en culturen mogelijk te maken", aldus Marja van Reijn, Marketing & Communicatie manager van MRP Development.

Het nieuwe seizoen van Musical 2.0 start weer in september. Inschrijving voor de diverse productiegroepen en lesklassen is reeds gestart.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Rust en Vreugd
Datum: 02-04-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda