Music Hall presenteert romantische balletklassieker Giselle

6 maart 2018, 12:19 - Redactie
Music Hall presenteert romantische balletklassieker Giselle

In de romantische balletvoorstelling Giselle, interpreteert het Music Hall Classical Ballet & Orchestra deze klassieker over een onmogelijke, maar pure liefde. Giselle hoort in hetzelfde rijtje thuis als Het Zwanenmeer, De Notenkraker en De Schone Slaapster.

Het ballet vertelt het verhaal van een jong boerenmeisje, Giselle, dat verliefd wordt op Albrecht. Albrecht is eigenlijk een heer van adel, maar hij verzwijgt zijn afkomst én zijn verloofde Bathilde. Wanneer de waarheid aan het licht komt, breekt Giselles hart en doodt ze zichzelf met Albrechts zwaard. Na haar dood wordt Giselle één van de "Wili's". Dit zijn geesten van bedrogen vrouwen die 's nachts mannen in hun val lokken en hen laten dansen tot de dood. Wanneer Albrecht Giselles graf bezoekt, wordt hij door de Wili's in de val gelokt. Giselle moet mee dansen met de Wili's, maar tracht Albrecht te redden. Dankzij de virtuoze choreografie biedt Giselle alles wat je van een aangename balletavond mag verwachten; romantiek, misleiding, verraad, vergeving en majestueuze dans.

Sinds de première van Giselle in 1841, hebben talloze interpretaties van dit aangrijpende verhaal over liefde, misleiding, verraad en vergeving het licht gezien. Nu voegt Music Hall TS daar een eigen versie aan toe. Giselle speelt op maandag 2 april in Stadsschouwburg Antwerpen, dinsdag 3 april in Kursaal Oostende en woensdag 4 april in Capitole Gent.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda