Music Hall opent seizoen met klassieke meesterwerken Het Zwanenmeer en Turandot

25 augustus 2017, 12:56 - Redactie
Music Hall opent seizoen met klassieke meesterwerken Het Zwanenmeer en Turandot

Op zondag 27 augustus wordt met de 22ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen in de historische Antwerpse binnenstad, het traditionele startschot gegeven voor het nieuwe cultuurseizoen. Openen doet Music Hall komend seizoen in stijl, met de klassieke parels Het Zwanenmeer van Tchaikovsky en Puccini's beklijvende opera Turandot.

Het Zwanenmeer

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. Het Zwanenmeer, met de muziek van Pyotr Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

Het Zwanenmeer is eind volgende maand te zien in Gent, Hasselt en in Antwerpen.

Turandot

‘Turandot‘ is de laatste Italiaanse opera van Giacomo Puccini en volgens critici veruit zijn beste werk.Bij zijn dood in 1924 liet hij dit lyrische drama onvoltooid achter. In 1926 werd ‘Turandot’ door Franco Alfano voltooid, aan de hand van Puccini’s aantekeningen. ‘Turandot’ vindt zijn oorsprong in het gelijknamige sprookje over de Chinese prinses Turandot. Deze exotische opera is een muzikaal meesterwerk, met onder andere de wereldberoemde aria ‘Nessun Dorma’. Net als Verdi, toonde Puccini op het einde van zijn leven een opmerkelijke zin voor vernieuwing. ‘Turandot’ wordt wat dat betreft gezien als de kroon op het werk van de Italiaanse grootmeester.

Turandot is op 29 september te zien in Antwerpen e nop 1 oktober in Gent.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda