Music Hall brengt Broadway-productie Chaplin, de Musical naar België

2 april 2016, 09:04 - Redactie
Music Hall brengt Broadway-productie Chaplin, de Musical naar België

Producent Music Hall zorgt met 'Chaplin, de Musical' voor een unicum in de Belgische musicalgeschiedenis. Voor het eerst krijgt een Belgische musicalproducent de exclusieve rechten om een Broadway-productie internationaal te produceren. De voorstelling rond het leven van het filmicoon zal nieuw leven ingeblazen worden met een Vlaamse cast en in nauwe samenwerking met de originele creatives.

In 2012 ging op Broadway 'Chaplin: The Musical' in première. De voorstelling rond het fascinerende leven van het filmicoon sleepte tal van nominaties voor verschillende musicalprijzen in de wacht. Het duurde echter tot in 2015 voor schrijvers Christopher Curtis (script, muziek en liedteksten) en Thomas Meehan (script) in Mariano Detry (regie) en Matt Kinley (set design) de juiste partners vonden om de voorstelling 'opnieuw uit te vinden'. Het script werd herschreven, er werden nieuwe nummers toegevoegd en ontwerper Matt Kinley voorzag de productie van een nieuw set design.

Een eerste versie van deze herwerkte 'Chaplin: The Musical' ging in mei 2015 in première in Brazilië en speelde daar maanden voor uitverkochte zalen. Music Hall verkreeg ondertussen de exclusieve rechten om deze productie verder te ontwikkelen en internationaal te gaan produceren, met een Vlaamse cast en in samenwerking met Christopher Curtis, Tom Meehan, Matt Kinley en regisseur Mariano Detry.

Verhaal

Het verhaal 'Chaplin: The Musical' vertelt het levensverhaal van de legendarische filmkomiek Charles Spencer Chaplin. De voorstelling speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Chaplin mijmert over zijn leven, zijn werk en zijn belangrijkste creatie, The Tramp, die voor hem zowel als een zegen als een vloek blijkt.

We volgen Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen, tot het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is. Zijn levensverhaal is complex en intrigerend, vol dramatische momenten. Deze musical toont op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie, maar ook de grote menselijkheid van één van de grootste genieën van de 20e eeuw.

Première

De wereldpremière van deze nieuwe versie van ‘Chaplin: The Musical’ zal op 22 december plaatsvinden in Stadsschouwburg Antwerpen.

Première
28 december 2016
Dernière
3 januari 2017
Producent
Music Hall
Meer over Chaplin de Musical Ander nieuws over Chaplin de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda