Mrs. Doubtfire vanaf het voorjaar op Broadway

16 oktober 2019, 19:17 - Redactie
Mrs. Doubtfire vanaf het voorjaar op Broadway

Volgende maand zal in Seattle Mrs. Doubtfire in première gaan, de nieuwe musical zal in het 5th Avenue Theatre te zien zijn van 26 november tot en met 29 december. Na deze periode zal Mrs. Doubtfire verhuizen naar Broadway en hier vanaf het voorjaar gaan spelen in het Sondheim Theatre.

De musical zal vanaf 9 maart te zien zijn, de première zal plaatsvinden op 5 april. De hoofdrol zal worden zal in zowel Seattle als in New York worden gespeeld door Rob McClure, die eerder in Beetlejuice was te zien. Hij werd in 2013 nog genomineerd voor een Tony Award voor beste acteur.

Jerry Zaks regisseert de musical gaan regisseren, Zaks won vier Tony awards en regisseerde recent nog Hello Dolly op Broadway. John O'Farrell en Karey Kirkpatrick schrijven het script en Karey en Wayne Kirkpatrick zullen de muziek verzorgen.

In Mrs. Doubtfire in 1993 speelde Robin Williams de hoofdrol, de film had een budget van 25 miljoen dollar en bracht uiteindelijk wereldwijd ruim 440 miljoen dollar op. De film won een Oscar voor beste make-up, een Golden Globe in de categorie Beste speelfilm - komedie en een People's Choice Award als Favoriete komische speelfilm.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda