Moulin Rouge! grote winnaar 74ste editie Tony Awards

27 september 2021, 10:23 - Redactie
Moulin Rouge! grote winnaar 74ste editie Tony Awards

Moulin Rouge! is zondagavond de grote winnaar geworden van de Tony Awards. De musical die is gebaseerd op de musicalfilm uit 2001 van regisseur Baz Luhrman won tien awards waaronder voor beste musical, beste regie, beste choreografie en beste kostuums. Daarnaast won hoofdrolspeler Aaron Tveit de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een musical en Danny Burstein won beste mannelijke bijrol in een musical.

De musical Jagged Little Pill gebaseerd op het gelijknamige album van Alanis Morissette uit 1995 was vijftien keer genomineerd maar won uiteindelijk twee prijzen. Diablo Cody won de prijs voor beste script en Lauren Patten won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Adrienne Warren won de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een musical voor haar rol als Tina Turner in The Tina Turner Musical. The Inheritance won de prijs voor beste toneelstuk en beste al eerder opgevoerde toneelstuk werd gewonnen door A Soldier's Play.

De nominaties voor de 74ste editie van de Tony Awards waren afgelopen jaar al bekendgemaakt maar de uitreiking van de prijzen werd uitgesteld vanwege het coronavirus. De prijzen werden uitgereikt in het Winter Garden Theatre op Broadway.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda