Moscow Classical Ballet voor het eerst in België met balletsprookje Coppelia

16 januari 2018, 10:06 - Redactie
Moscow Classical Ballet voor het eerst in België met balletsprookje Coppelia

Na het succes afgelopen oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, komt het gerenommeerde Moscow Classical Ballet in maart voor het eerst naar België en brengt in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent het betoverende sprookje Coppelia op de planken.

Coppelia vertelt het komische liefdesverhaal van een pop die op mysterieuze wijze tot leven komt. Hoewel dit ballet reeds in 1870 in première ging in de Parijse opera, is het verhaal nog steeds actueel. Coppelia is de afspiegeling van een ideale, onbereikbare vrouw, een droombeeld dat in deze tijden ook vaak wordt nagestreefd op social media. De oorspronkelijke choreografie van Arthur Saint-Léon is niet alleen zorgvuldig bewaard gebleven in deze uitvoering, maar ook dynamisch bewerkt. De nieuwe dansen zijn helder en inventief, de mysterieuze sfeer werd behouden.

Moscow Classical Ballet staat onder de artistieke leiding van Natalia Kasatkina en tot voor kort Vladimir Vasiljov (overleden in augustus). Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjet-Unie. Naast de huizen voor ballet en opera, zoals Bolshoj in Moskou en Mariinsky (Kirov) in St.-Petersburg, behoort het gezelschap tot de toonaangevende balletgezelschappen van Rusland. Natalia Kasatkina is 82 jaar en werkt nog dagelijks met de dansers. Alweer vijftig jaar is zij zonder onderbreking artistiek leider en choreograaf van Moscow Classical Ballet.

Coppelia is te zien op 20 maart in Stadsschouwburg Antwerpen en op 21 maart in Capitole Gent.

Scenefoto's: Alex Pankov

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda