Miro Productions speelt volgende maand RENT in Amsterdam

23 mei 2019, 14:19 - Redactie
Miro Productions speelt volgende maand RENT in Amsterdam

Begin speelt de cast van Stichting Miro Productions de rockmusical RENT. RENT omvat een jaar uit het leven van vrienden die in New York wonen en om moeten gaan met relaties, liefde, verlies, armoede en AIDS.

Het verhaal speelt zich af in de jaren ’90, toen het hebben van AIDS vaak een doodsvonnis was. Mark, een documentairemaker, besluit op 24 december 1989 een film te maken van het leven in de kunstenaarswijk waar hij samen met zijn vrienden woont. Mark en zijn vrienden leven in een groot kraakpand die de huisvesting vormt voor honderden kunstenaars en daklozen. Ze leven in een benarde situatie.

De jonge bohémiens moeten zien te overleven in de snelle en chaotische New Yorkse maatschappij. Ze worden uitgespuugd omdat zij anders zijn. Zo krijgen we te maken met hel veel kleurrijke personages die bijvoorbeeld lesbisch, travestiet, nachtclubdanseres, muzikant of homoseksueel zijn. Velen van hen zijn helaas ook drager van het AIDS-virus. Hun excentrieke levensstijl vergt veel van ze en zorgt ook voor onderlinge conflicten.

RENT, een productie met een overweldigend en ontroerend verhaal, heeft maar één duidelijke boodschap: Leef iedere dag alsof het je laatste kan zijn.

RENT is op 3, 4 en 5 juli te zien in CREA Amsterdam.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda