Mini & Maxi: 50 jaar samen in het theater

11 april 2017, 12:31 - Redactie
Mini & Maxi: 50 jaar samen in het theater

Karel de Rooij en Peter de Jong, bekend als het legendarische duo Mini & Maxi, staan al 50 jaar samen op de planken. Met hun onnavolgbare mix van fysieke humor en muzikale hoogstandjes creëerden ze een geheel eigen genre; muzikaal variété, waarmee ze al jaren aan de top staan. Dit jubileum wordt gevierd met een feestelijke voorstelling op 13 mei a.s. in het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Op deze avond spelen de heren voor de allerlaatste keer hun voorstelling NU!, aansluitend worden zij verrast met een show door artiesten die geïnspireerd zijn door hun werk.

Op 13 mei 1967 kopte het AD: ‘Karel de Rooij en Peter de Jong geselecteerd voor het Dorus Cabaret van Tom Manders in Rotterdam’. Dat is waar het allemaal begon. Wat volgde was een reeks internationaal succesvolle voorstellingen, zoals Sprakeloos, Scherzo, Split en Het Concert. Met deze laatste show wonnen zij in 1987 zelfs de Zilveren Roos op het televisiefestival van Montreux.

Van Rusland tot Amerika en van Taiwan tot Nieuw-Zeeland, iedereen maakte kennis met de specifieke en unieke vorm van humor en muziek van Mini & Maxi. Exact vijftig jaar later staan de twee rasartiesten nog steeds samen op het podium; een unicum! Een paar jaar geleden besloten Karel en Peter nog één mooi slotakkoord te maken. Met succes, want twee seizoenen lang speelden zij avond aan avond voor uitverkochte zalen met Mini & Maxi NU!.

In de afgelopen jaren hebben Mini & Maxi met hun vakmanschap en ervaring veel nieuw talent begeleid en opgeleid, zoals o.a. The Ashton Brothers, de Wërelbänd, Eric Koller en Percossa. Ook vonden ze zichzelf steeds opnieuw uit en speelden ze in toneelproducties als Samuel Becketts Wachten op Godot bij het Nationale Toneel, The Sunshine Boys van Neil Simon, De ingebeelde Zieke van Molière met o.a. Loes Luca en Paul R. Kooij en Don Quichot bij het Nationale Ballet.

Komend seizoen nemen zij weer de rollen van Don Quichot en Sancho Panza op zich.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda