Michael van Praag stopt eind mei als partner Janke Dekker Producties

19 april 2016, 20:37 - Redactie
Michael van Praag stopt eind mei als partner Janke Dekker Producties

Michael van Praag zal op 31 mei terugtreden als partner van theaterproducent Janke Dekker Producties. Sinds 2011 was hij verantwoordelijk voor het zakelijke deel van de producent waarbij Janke Dekker het artistieke deel voor haar rekening nam.

Het besluit van Michael van Praag hangt samen met de nieuwe productie FIFA Blatter die volgend seizoen door de producent naar de theaters zal worden gebracht.

"Vanaf het moment dat wij die productie aankondigden, heb ik in mijn hoedanigheid van voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, maar vooral die van vice-president van de Europese overkoepelende organisatie, UEFA, veel vragen op mij afgevuurd gekregen. Ik begrijp die vragen, maar ik wil niet dat een artistiek product wordt overschaduwd door een voortdurende discussie over mijn rol in het geheel. Ik zal niet meer als producent van FIFA Blatter op het affiche terechtkomen. Daarmee hoop ik dat de aandacht uitgaat naar de theaterproductie. Die verdient dat." aldus de uitleg van Van Praag.

Het was een moeilijk besluit benadrukt hij. "Janke en ik zijn vijf jaar geleden hierin gestapt met het idee om mooie kleinschalige producties op het toneel te brengen. Daarin zijn we geslaagd met goed ontvangen producties als Contrapunt en Garland & Minnelli, en dit seizoen Willem Ruis, de show van zijn leven en Dansen met de vijand.”

In FIFA Blatter reconstrueren de makers de drie meidagen in 2015 aan de vooravond van het FIFA-congres waar de omstreden, 79-jarige Sepp Blatter voor de vijfde maal tot voorzitter van de wereldvoetbalbond wordt gekozen.

Bron: RTL Nieuws

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda