Meester-grimeur Arjen van der Grijn brengt Titus tot leven

26 februari 2019, 12:53 - Redactie
Meester-grimeur Arjen van der Grijn brengt Titus tot leven

Arjen van der Grijn uit Grou is in de voorstelling Titus verantwoordelijk voor de grime en de pruiken. Voor de poster-fotoshoot mocht hij Theun Plantinga en Alexandra Alphenaar alvast omtoveren tot Titus en Teresa. Een magisch moment om te zien wat daar voor de spiegel gebeurde.

Met Van der Grijn heeft producent Sjoek Nutma niet de eerste de beste grimeur in huis gehaald. Van der Grijn zit al vijftig jaar in het vak en heeft veel invloed gehad op typetjes van Van Kooten en De Bie. Maar ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan Jiskefet, Klokhuis, televisieseries en speelfilms. Tijdens Bonifatius de Musical veranderde hij Syb van der Ploeg in een Heidense druïde en nu is Theun Plantinga aan de beurt. "Hij heeft een prachtig hoofd voor de rol van Titus Brandsma. Met iets meer haar en een brilletje erbij heb je al een heel mooi resultaat’’, stelt de grimeur.

Voor de grime en pruik van Alexandra Alphenaar - die de rol van Teresa van Avilla speelt - kon Van der Grijn zijn fantasie de vrije loop laten. "Zij stamt uit de Middeleeuwen dus ik had de opdracht gekregen om haar in de sfeer van Lord of the Rings neer te zetten. Verder moest ze maagdelijk zijn dus heb ik bedacht om haar bleek te maken en rood haar te geven. De vlecht aan de voorkant straalt het tijdsbeeld van de Middeleeuwen uit", vertelt Van der Grijn.

Hij vindt het altijd weer een magisch moment om mensen te zien veranderen voor de spiegel. "Theun zag zichzelf opeens als Titus. Hij is blij met het resultaat en kan nu die rol spelen. Zo mag ik types steeds weer tot leven brengen. Ik vind het fijn dat ik op deze manier een klein radertje in het grote geheel mag zijn."

In 2017 zat Arjen van der Grijn 50 jaar in het vak. Dat werd gevierd met het jubileumboek Grijngrime. 50 jaar grimeur Arjen van der Grijn. In datzelfde jaar is hij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het muziektheaterspektakel Titus is van 31 mei tot en met 10 juni te zien in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda