Meer dan 25.000 mensen zien opvoeringen IXe Symfonie

11 januari 2017, 09:13 - Redactie
Meer dan 25.000 mensen zien opvoeringen IXe Symfonie

Op 6, 7 en 8 januari werd in Vorst Nationaal de IXe Symfonie van Beethoven opgevoerd door Béjart Ballet Lausanne en Tokyo Ballet. Om verschillende redenen waren dit historische voorstellingen, want niet alleen keerde de IXe Symfonie voor het eerst in meer dan 46 jaar terug, Maurice Béjart zou op 1 januari 2017 ook 90 jaar geworden zijn én Béjart Ballet Lausanne werkte in Vorst Nationaal voor het eerst in hun rijke geschiedenis samen met een lokaal koor en orkest.

Het Belgische publiek had duidelijk uitgekeken naar de terugkeer van de 'IXe Symfonie', want meer dan 25.000 mensen zakten af naar Vorst Nationaal en zagen hoe meer dan 200 artiesten dit schouwspel opvoerden. Music Hall is verheugd met dit resultaat en de algemene waardering van het publiek, en plant in 2018 een evenwaardig event in samenwerking met Béjart Ballet Lausanne. De titel wordt later bekendgemaakt.

"Music Hall heeft de nek uitgestoken door deze enorme productie terug naar België te halen. We zijn dan ook verheugd dat het publiek zo massaal de weg heeft gevonden naar Vorst Nationaal en de opvoeringen van de 'IXe Symfonie' zo heeft weten te waarderen. Vijfentwintigduizend keer bedankt aan het publiek en de media die dit project ondersteunden", aldus producent Geert Allaert - CEO Music Hall.

"We zullen blijven investeren in kwalitatieve balletproducties met internationale uitstraling en bij deze kan ik dan ook al met enige trots aankondigen, dat Music Hall en Béjart Ballet Lausanne in 2018 een evenwaardig topevent plannen. Binnenkort zullen we bekendmaken wat dat exact zal zijn."

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda