MediaLane van Iris van den Ende maakt nieuwe musical From Diana With Love

15 juni 2019, 10:07 - Redactie

Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende, heeft vandaag aangekondigd een nieuwe musical te ontwikkelen over Diana, Prinses van Wales, en haar zonen. De Britse prinses kwam in 1997 om bij een auto-ongeluk in een tunnel bij de Pont de l'Alma in Parijs.

De musical From Diana With Love vertelt over de meest tot de verbeelding sprekende legende uit de moderne wereldgeschiedenis. Het verhaal van de meest gefotografeerde vrouw ter wereld, zoals zich dat binnen de paleismuren af had kunnen spelen. Maar tevens het verhaal van haar volwassen zonen en schoondochters.

"Het idee voor deze voorstelling is dat het verhaal van Diana door de ogen van haar kinderen verteld wordt. Op een realistische manier voert zij gesprekken met William en Harry, zij bemoeit zich met hun partnerkeuze, we hebben een manier gevonden waarop dat zeker gaat werken", aldus Iris tegen de Telegraaf.

"De afgelopen maanden hebben we het plan stil gehouden, maar nu ik de eerste twintig pagina’s aan dialogen en ideeën van hem heb gelezen, weet ik zeker dat het gaat werken. Het is smullen. En we gaan het ook gewoon dóen. Er was negentien jaar geleden een one-woman-musical over Diana met Vera Mann. Maar inmiddels weten we zoveel meer over haar. Er is alle reden nu juist een veel grotere, nieuwe show rond haar te maken. Het verhaal vanuit het 'nu' vertellen, dat is nooit eerder gebeurd. Dat idee maakt dat het heel bijzonder kan worden, ik stel me er veel van voor."

De cast zal in een later stadium bekend worden gemaakt. "Zover zijn we nog láng niet. Qua planning zitten we nu pas in de schrijversfase. Wat ik wel weet, is dat het in elk geval een heel ervaren actrice zal moeten zijn. Nee, een zoektocht op televisie naar de Nederlandse Diana, zoals onder andere naar Evita is gedaan, zou zeker een spectaculair programma opleveren. Maar daar komen dan toch vooral jonge talenten op af. En dit moet beslist iemand zijn die al langer op het toneel staat. Maar wie? We hebben nog geen idee.’’

Momenteel wordt er door Dick van den Heuvel gewerkt aan het script, de schrijver schreef onder andere ook het script voor Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Het streven is om de musical in seizoen 2020/2021 als reizende musical naar de Nederlandse theaters te brengen.

Première
12 september 2021
Dernière
24 april 2022
Producent
MediaLane
Meer over Diana & ZonenAnder nieuws over Diana & Zonen
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda