MaxTak presenteert Het best bewaarde geluid ter wereld

28 januari 2020, 10:57 - Redactie
MaxTak presenteert Het best bewaarde geluid ter wereld

Op zaterdag 22 februari gaat de nieuwste voorstelling van MaxTak in theater de Krakeling in première. Het best bewaarde geluid ter wereld in regie van Marije Gubbels is een vrolijke familievoorstelling vol live muziek en liedjes, achtervolgingen en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn.

Verhaal

Xantippe en haar broer IJsbrand verzamelen, sorteren en bewaren in het geluidslaboratorium dat ooit van hun vader was alle geluiden van de hele wereld. IJsbrand vindt het fijn, maar Xantippe vraagt zich af wanneer het nou af is. Als er op een dag een bewaker voor hun neus staat met woeste verhalen over de echte wereld, droomt Xantippe weg over het leven buiten, terwijl IJsbrand piekert over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling. Maar wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

Muziektheatergezelschap MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de instrumenten en de musici. Met haar oorsprong als muzikaal begeleider bij (stomme) films, is het gezelschap de laatste jaren uitgegroeid tot een serieus en ambitieus muziektheatergezelschap voor de jeugd. Sinds mei 2019 staat Marije Gubbels aan het artistieke roer van het gezelschap. Het best bewaarde geluid ter wereld is de eerste MaxTak-voorstelling onder haar regie. Gubbels schreef en regisseerde talloze (jeugd)muziektheatervoorstellingen bij o.a. tgBloodyMary, M-lab en Theater Sonnevanck, waaronder Een wintersprookje, Edward Scharenhand en Zwijnenstal.

Het MaxTak ensemble bestaat uit Luca Bryssinck, Roos van Erkel en Remco Sietsema. Zij spelen, zingen én maken de muziek tijdens de voorstelling. Remco Sietsema componeerde daarnaast ook de muziek. De nieuwe theatertekst is geschreven door Sanne Schuhmacher. Bij de voorstelling is een Virtual Reality installatie ontwikkeld, waarbij de bezoekers na afloop van de voorstelling met behulp van een VR-bril een VR experience kunnen beleven.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda