Matteo van der Grijn in voorstelling Jumping Jack op TT Circuit

20 juni 2018, 19:33 - Redactie
Matteo van der Grijn in voorstelling Jumping Jack op TT Circuit

Volgend jaar mei zal Jumping Jack te zien zijn op het TT Circuit in Assen, de voorstelling is een eerbetoon aan motorcoureur Jack Middelburg die in april 1984 verongelukte tijdens races in Tolbert.

Verhaal

Als de kleindochter van Jack, een kleine 40 jaar na zijn overwinningen, op het TT Circuit komt, duikt zij in de tijd van haar opa en beleeft zij de ups en downs van haar grootvader opnieuw. De roemruchte 70-ties en 80-ties herleven in volle glorie.

De hoofdrol in Jumping Jack zal gespeeld gaan worden door Matteo van der Grijn, de regie van de voorstelling is in handen van Frank Lammers.

Jumping Jack moet een grote muzikale en beeldende voorstelling gaan worden, volgens Frank Lammers een show met veel live muziek, veel stunts en dans, uitgevoerd door 20 acteurs mee, 30 motorrijders, 40 gitaristen, 50 muzikanten en 60 dansers. Met een professionele cast, maar ook worden er ‘amateurs’ uit de regio Assen gezocht.

"Een totaal bezopen plan. Dus ik zeg ja. Mensen die van motoren aflazeren, keiharde rockmuziek en romantiek. Het kan eigenlijk niet, dus ik ben voor." aldus de regisseur over de productie.

Per keer kunnen 3000 toeschouwers de voorstelling zien, er staan in totaal 10 voorstellingen gepland. Jumping Jack is een initiatief van BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen die daarin nauw samenwerkt met TT-Circuit Assen en veel lokale partijen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda