Matilda De Musical komt volgend seizoen naar Nederland

12 mei 2021, 10:48 - Redactie
Matilda De Musical komt volgend seizoen naar Nederland

Producent MediaLane haalt Matilda De Musical naar Nederland. Matilda is de meervoudig bekroonde musical van de Royal Shakespeare Company, geïnspireerd op het geliefde boek van Roald Dahl. De musical vertelt het verhaal over Matilda, een buitengewoon meisje dat met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen.

Matilda De Musical zal vanaf volgend voorjaar exclusief te zien zijn als vaststaande productie in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. "We hebben grote plannen voor de stad. Daarom grijpen we de kans aan om deze bijzondere, veelzijdige musical exclusief naar het oude Luxor Theater te halen. Zo’n meervoudig internationaal bekroonde voorstelling brengt ook veel niet-Rotterdammers naar de stad.” aldus directeur van het Luxor Theater, Marc van Kaam.

De musical heeft wereldwijd meer dan 85 internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder 16 Awards voor Beste Musical en 4 Tony Awards.

Recent werd nog aangekondigd dat Matilda vanaf dit najaar weer terug zal gaan keren op West End. De musical zal vanaf 16 september weer te zien zijn in het Cambridge Theatre waar de musical sinds 2011 is te zien. De productie speelde hier totdat deze afgelopen jaar noodgedwongen moest stoppen als gevolg van het coronavirus.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda