Marte Lalleman nieuwe directeur Vrije Theaterproducenten

10 april 2019, 09:52 - Redactie
Placeholder image

Marte Lalleman is de nieuwe directeur van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP). Zij zal per 1 mei aan de slag gaan. Ze volgt Jort Vlam op die eind 2018 afscheid nam als directeur.

Marte Lalleman werkt als zelfstandig projectmanager en adviseur in de publieke en non-profit sector, en heeft altijd een sterke focus op de culturele sector gehad. Van 2008 tot 2012 werkte ze als adviseur bij organisatie-adviesbureau Berenschot waar ze deel uitmaakte van de adviesgroep Kunst, Cultuur en Media. Onlangs ondersteunde ze ook de werkgroep Digitale Infrastructuur Podiumkunsten.

Boris van der Ham, voorzitter van de VVTP, is blij met de nieuwe directeur: "Marte heeft veel ervaring in strategie, communicatie en uitvoering in de culturele sector. Juist nu is een goed georganiseerde sector nodig." Marte Lalleman kijkt ernaar uit om samen met het bestuur en de leden aan de slag te gaan met de dossiers die nu voorliggen en de impact en daadkracht van de VVTP verder te vergroten.

De Vereniging Vrije Theater Producenten, kortweg VVTP, bestaat uit twintig theater- en muziekproducenten die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podium aanbod in Nederland verzorgen. De VVTP streeft sinds 2000 naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het terrein van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda