Marlijn Weerdenburg als Diana in de nieuwe musical Diana & Zonen

5 maart 2021, 13:01 - Redactie
Marlijn Weerdenburg als Diana in de nieuwe musical Diana & Zonen
Foto: Dario & Misja

Marlijn Weerdenburg gaat Prinses Diana spelen in de nieuwe Nederlandse musical Diana & Zonen van MediaLane Theater. Marlijn, bekend van onder meer Moltalk en Danni Lowinski, maakt hiermee haar debuut in een dragende rol in een musical.

Marlijn Weerdenburg: "Het mogen gaan spelen van Prinses Diana is een absolute droomrol. Diana heeft een complexe persoonlijkheid waar zoveel over is gezegd en geschreven, maar wie is ze nou echt? Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse Koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen AIDS. Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten."

De musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Iris van den Ende: "Wij zijn trots dat Marlijn bij ons deze geweldige, complexe rol gaat spelen. Het theaterpubliek kan nu een heel andere kant van haar ongelooflijke talent leren kennen."

De ontwikkeling van Diana & Zonen is in volle voorbereiding. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel. Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende, Maurice Wijnen en Paul Eenens. Speciaal voor deze musical componeren Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen nieuwe, oorspronkelijke muziek. André Breedland schrijft de liedteksten. Frank van Laecke neemt de regie op zich. De andere castleden zullen op een later moment worden aangekondigd.

Diana & Zonen zal op zondagmiddag 12 september in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam en reist daarna langs de Nederlandse theaters.

Première
12 september 2021
Dernière
24 april 2022
Producent
MediaLane
Meer over Diana & Zonen Ander nieuws over Diana & Zonen
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda