Marjolijn Touw krijgt Gouden Genesius Penning 2019

1 november 2019, 17:44 - Redactie
Marjolijn Touw krijgt Gouden Genesius Penning 2019
Foto: Musicalweb.nl

Actrice en zangeres Marjolijn Touw ontvangt dit jaar de Gouden Genesius Penning. Dat maakt Stichting Tekstpierement bekend. De Penning wordt ieder jaar uitgereikt aan een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten.

De Gouden Genesius Penning is in 2015 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan het werk van theaterpersoonlijkheid Jos Brink. Brink kreeg de originele Genesius Penning die Wim Sonneveld jaren heeft gedragen, nadat hij deze op zijn beurt ontving van Hollywood acteur Fred Astaire ontving.

Het bestuur van Stichting Tekstpierement was eensgezind over de keuze: "Marjolijn begon haar rijke carrière in de jaren ’80. Sindsdien is ze een vaste waarde op de Nederlandse podia en heeft ze uiteenlopende rollen gespeeld in grote én kleine producties. Als docent aan diverse theateropleidingen deelt ze haar kennis en ervaring met jonge talenten. Daarnaast geeft ze workshops en masterclasses."

Tekstpierement hecht er waarde aan dat laureaten van de Gouden Genesius Penning hun kennis en talent delen met de nieuwste generatie theatertalenten.

Eerder werd de Gouden Genesius Penning uitgereikt aan Ara Halici, Karin Bloemen, Stanley Burleson en Arjan Ederveen. Tussen 2009 en 2014 werd de penning als Jos Brink Genesius Penning in totaal zeven keer toegekend aan een talentvolle net afgestudeerde musicaltheaterstudent.

De Gouden Genesius Penning wordt op maandag 2 december aanstaande uitgereikt in het Tobacco Theater in Amsterdam. Tijdens een feestelijk programma ontvangt Marjolijn Touw de Penning uit handen van Frank Sanders.

Het bestuur van Stichting Tekstpierement bestaat uit Frank Sanders, Ine de Boer, Walter Groenen, Sebas van der Sangen, Christian Seijkens en Huub Verweij.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda