Marijn Brouwers brengt Chet Baker naar theaterfestival De Parade

14 april 2017, 11:19 - Redactie
Marijn Brouwers brengt Chet Baker naar theaterfestival De Parade
Foto: Claudia Otten

Het is bijna 30 jaar geleden dat Chet Baker (My Funny Valentine) overleed. Deze Amerikaanse jazzlegende klonk als een engel, zag eruit als filmster en leefde als een junk. Theatermaker Marijn Brouwers liet zich door hem inspireren tot The Chet Baker Room en de voorstelling beleeft deze zomer een voorpremière tijdens theaterfestival De Parade. Hier laat Brouwers een half uur zien van de avondvullende voorstellingen die in het najaar officieel door Nederland gaat toeren.

In The Chet Baker Room wordt Brouwers (zang) begeleid door topmuzikanten Anne Soldaat (gitaar), Reyer Zwart (contrabas) en Hermine Deurloo (mondharmonica). De voorstelling gaat op 6 november in première in De Kleine Komedie.

The Chet Baker Room gaat over een man die is vastgelopen, behoefte heeft aan een veilige plek om zich terug te trekken en speelt zich af in de Amsterdamse hotelkamer waar Baker op 13 mei 1988 uit het raam viel. De voorstelling wordt gedragen door middel van frisse, eigentijdse versies van jazz-klassiekers uit zijn American Songbook, vertaalt in het Nederlands door Marijn zelf. De regie is in handen van Ruut Weissman.

“De mythe rondom Chet Baker en zijn prachtige muziek vormen de inspiratie voor de voorstelling die we in aanloop naar zijn dertigste sterfjaar naar de Nederlandse theaters brengen. We voelen ons vereerd dat De Parade onze voorstelling heeft geselecteerd zodat we de mooiste nummers uit Chet’s repertoire - voor het eerst in het Nederlands - deze zomer al ten gehore mogen brengen” aldus Marijn Brouwers.

Marijn Brouwers maakte eerder programma’s over Frans Halsema, Charles Aznavour en Jenny Arean. Brouwers is, naast Leonie Meijer, komend theaterseizoen ook te zien in het liedjesprogramma Bella Italia van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda