Maike Boerdam maakt cast Titus compleet

9 april 2019, 20:27 - Redactie
Maike Boerdam maakt cast Titus compleet
Foto: Pauline Wiersma

Maike Boerdam speelt de rol van God in het muziektheaterstuk Titus dat op 31 mei in première gaat in de Bonifatiuskapel in Dokkum. De rol van de duivel wordt vertolkt door Joop Wittermans. Daarmee is de cast van Titus compleet.

Maike Boerdam speelt momenteel de hoofdrol in de musical Soof die het afgelopen weekend nog te zien was in De Harmonie in Leeuwarden. Ook speelde ze in onder andere de musicals Annie en Miss Saigon. Maike is bekend met de Bonifatiuskapel want in Bonifatius de Musical mocht zij ook al één van de hoofdrollen spelen. "Ik weet dus hoe magisch de kapel is", zegt Maike Boerdam.

Bijzonder aan de voorstelling van Titus is dat het levensverhaal van Titus Brandsma wordt vertelt door de ogen van de duivel én God. Zij vormen de rode draad in dit muziektheaterstuk. De rol van de duivel wordt vertolkt door Joop Wittermans. Maike vindt het een eer om met hem samen te werken. "Ik denk dat het een leuk duel gaat worden tussen God en de duivel", lacht Maike. Joop Wittermans gaf vorige week al dat hij rollen als deze ‘met een rafelig randje’ het mooist vindt om te spelen.

Producent Sjoek Nutma is erg blij dat hij deze twee ‘grote namen’ aan de cast kan toevoegen. "We hebben echt een hele mooie cast. Dat God gespeeld wordt door een vrouw past volgens Sjoek geheel in de stijl van Titus Brandsma. Hij dacht niet in hokjes. Het beeld dat mensen vroeger van God hadden - van een man met een baard op een wolk - is compleet veranderd. Dat het verhaal door God en de duivel wordt verteld gebeurde in de middeleeuwen overigens veel vaker in passiespelen’’, weet de producent.

Eerder werd al bekend dat Theun Plantinga de rol van Titus speelt. Alexandra Alphenaar speelt zijn 'muze' Teresa van Avila. De rol van dominee Johannes Kapteyn, met wie Titus Brandsma bevriend raakte in kamp Amersfoort, wordt gespeeld door Albert Secuur. Jan-Willem Hofma speelt de heit en Timna Haquebord de mem van Titus.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda