Luxor Theater viert 100-jarig jubileum met Waardenberg en De Jong en Toren C

30 maart 2017, 16:08 - Redactie
Luxor Theater viert 100-jarig jubileum met Waardenberg en De Jong en Toren C

Luxor viert aankomend theaterseizoen haar 100-jarige jubileum en heeft daarom een bijzondere, nieuwe voorstelling geprogrammeerd. Het Rotterdamse duo Waardenberg en De Jong en Margôt Ros en Maike Meijer van Toren C maken samen een show, speciaal voor het Luxor Theater. De twee duo’s staan voor het eerst samen op de planken, exclusief in het Nieuwe Luxor Theater.

Directeur Luxor Marc van Kaam: "Een voorstelling van Waardenberg en De Jong stond hoog op de verlanglijst van het jarige Luxor. Gelukkig wilden de heren, die al 20 jaar niet samen speelden, voor dit jubileum graag een uitzondering maken. Ze hadden één eis: het zou een voorstelling met de dames van Toren C moeten worden. Dat vonden wij natuurlijk geweldig."

Wat de twee uitgesproken duo’s bindt is hun gemeenschappelijke gevoel voor humor. De samenwerking zal leiden tot een voorstelling vol bizarre acts en een spervuur aan hilarische en ontroerende scènes: chaos en absurdisme regeren. We zullen twee mannen en twee vrouwen zien die elkaar voortdurend uitdagen en de grens opzoeken van wat net wél en net níet kan.

Luxor 100 jaar

In december 1917 openden de toenmalige directeuren Goeman en Van Zwanenburg het Luxor Theater met de aankondiging: "Heden, zaterdag zeven uur precies openingsvoorstelling van het grootste en fraaiste bioscoop-theater hier ter lande".

Sindsdien heeft ‘de oude dame aan de Kruiskade’ meerdere grote verbouwingen meegemaakt en was het een van de weinige gebouwen die het bombardement van het centrum van Rotterdam in 1940 heeft overleefd. In 2001 werd het nieuwe Luxor op de Kop van Zuid geopend.

Komend theaterseizoen viert Luxor dit 100-jarig bestaan met verschillende activiteiten, waaronder dys de jubileumvoorstelling van Waardenberg en De Jong en de dames van Toren C.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda