Lustrumeditie Nationaal Theaterweekend groot succes

28 januari 2020, 20:01 - Redactie
Lustrumeditie Nationaal Theaterweekend groot succes

Het weekend van 24, 25 en 26 januari stond in veel theaters in Nederland in het teken van de jubileumeditie van het Nationaal Theaterweekend. Met dit jaar 80 deelnemende theaters waren er in het totaal ruim 100 uitverkochte voorstellingen. Rondom de voorstellingen waren ook verschillende randactiviteiten voor bezoekers. Zo waren er rondleidingen in diverse theaters, was er een pop-up hotel in Waalwijk kon er op het toneel gebruncht worden, waarbij de Theatertechniek het eten serveerde door het uit de toneeltoren naar beneden te laten zakken.

De jubileumeditie van het Nationaal Theaterweekend was een groot succes. In de deelnemende theaters waren verschillende activiteiten te beleven. Theater De Leest was omgebouwd tot een pop-up hotel. De gasten konden een nacht in het theater verblijven. “Het waren lekkere bedden. Ik werd soms wel wakker van mijn vader, want die snurkt,” aldus vader en dochter uit Alkmaar.

In het Stadstheater Zoetermeer was een A-Meezing festival waar de bezoekers mee konden zingen en er een prachtig duet kwam door twee bezoekers met het nummer ‘Shallow’. In De Blauwe Kei in Veghel kregen de bezoekers een rondleiding van directeur Harry Vermeulen, “wij hebben als gezin genoten van de prachtige rondleiding. Top, bedankt!” lieten bezoekers in een reactie weten.

Het Theaterweekend vond vijf jaar geleden voor het eerst plaats en was direct een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Foto: Roy Beusker

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda