Lisse Knaapen pakt hoofdrol in 3D-musical Sky

28 december 2015, 19:24 - Redactie

Zojuist is in RTL Boulevard aangekondigd dat de 22-jarige Lisse Knaapen de hoofdrol zal gaan spelen in de nieuwe 3D-musical Sky. Eerder deze maand leek het al zo te zijn dat het al duidelijk was wie de hoofdrol zou gaan krijgen maar op dat moment wilde John Ewbank nog niets zeggen, alleen gaf hij aan dat het om een nieuw gezicht ging.

Lisse Knaapen werd overdonderd toen ze het nieuws hoorde: “Ik had er meteen zoveel zin in. Een totaal nieuw stuk, met nieuwe technieken en een sterk verhaal dat goed bij me past. Fantasievol en inspirerend. Ik kan niet wachten.”

Lisse’s leven stond altijd al in het teken van zang. Ze is haar opleiding begonnen op de kathedrale koorschool, een basisschool waar zowel de basisvakken als koorzang werd gegeven. Toen ze hierna naar de middelbare school ging, miste ze de muziek.

Op haar veertiende auditeerde Lisse voor de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam en maakte daar haar middelbare school af. Een combinatie van spel en zang heeft Lisse altijd geïnteresseerd. Om deze reden heeft ze besloten de opleiding ‘Muziektheater’ te volgen aan Codarts in Rotterdam. Lisse speelde tijdens haar studietijd in Project JSC, Jesus Christ Superstar, onder regie van Daniël Cohen.

Later liep ze stage bij Toneelgroep Maastricht in de voorstelling Wolfshuilen onder regie van Judith de Rijke. In april 2015 speelde ze de rol van Wendla in de musical Spring Awakening, die in M-lab werd opgevoerd. Lisse studeerde in 2015 cum laude af aan Codarts en ontving daarbij een stipendium van Vrienden van Codarts.

Naast haar studie geeft Lisse vanuit Codarts auditietrainingen voor de mensen die auditie doen voor Codarts, Fontys en de Kleinkunstacademie. Ook geeft ze zangles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden.

Sky

Sky is de opvolger van de voorstelling Anne in Theater Amsterdam en de eerste musical die een spectaculaire 3D-wereld creëert. Het publiek zal dan ook met speciale brillen op in de zaal zitten. De musical is een samenwerking tussen theaterproducent Imagine Nation, John Ewbank en Marco Borsato. Sky gaat op 3 april 2016 in première.

Première
3 april 2016
Dernière
30 juni 2016
Producent
Imagine Nation
Meer over SkyAnder nieuws over Sky
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda