Lisse Knaapen gaat solovoorstelling ‘Emma wil leven’ spelen

13 april 2018, 14:06 - Redactie

Lisse Knaapen speelt vanaf januari volgend jaar de solovoorstelling Emma wil leven. Lisse werd eerder geprezen voor haar hoofdrol in de musical Sky. Later speelde zij onder andere in de toneelvoorstelling Intouchables.

Emma wil leven is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius, die in november 2016 werd uitgezonden op BNNVARA en het meest bekeken online programma van 2016 werd. In de documentaire werd de achttienjarige Emma gevolgd in haar strijd tegen anorexia nervosa. De monoloog Emma wil leven wordt geschreven door Marc Veerkamp en geregisseerd door Benno Hoogveld.

Verhaal

Op haar twaalfde wordt Emma gediagnosticeerd met de ziekte anorexia nervosa. Dat wat begint met een drang naar controle, resulteert juist in het verlies hiervan. Op achttienjarige leeftijd is ze klinisch uitbehandeld en heeft ze nog maar één wens: ze wil naar een kliniek in Portugal, in de hoop daar de strijd met haar ziekte aan te gaan om nu echt beter te worden. Na zes jaar van gedwongen opnamen, extreme eenzaamheid, gedwongen voeding en zware strijd vraagt ze haar ouders om haar de reis te laten maken. Wonder boven wonder krijgt ze in Portugal een opvallende opleving. Ze krijgt hoop en maakt de belangrijkste beslissing van haar leven: ze kiest voor het leven. Maar het blijkt te laat: de schade aan haar lichaam is zo enorm, dat deze het langzaamaan opgeeft. Uiteindelijk bezwijkt Emma tijdens haar strijd.

Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, al dan niet waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Eerder bracht Solo Stories de voorstellingen LEEF! en PAAZ, dit theaterseizoen gevolgd door Ma, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton.

De voorstelling speelt van januari tot en met mei in ruim 80 theaters; de première vindt plaats op 24 januari 2019 in het Zaantheater in Zaandam.

Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Hospita
Locatie: DeLaMar
Datum: 04-12-2023
Tijd: 20:00 uur
Volledige agenda