Lisanne Dijkstra speelt hoofdrol in openluchttheaterstuk Het Meisje van Yde

27 november 2017, 21:06 - Redactie
Lisanne Dijkstra speelt hoofdrol in openluchttheaterstuk Het Meisje van Yde

Lisanne Dijkstra zal de titelrol gaan spelen in het openluchttheaterstuk Het Meisje van Yde. Uit de audities bleek Lisanne Dijkstra, in meerdere opzichten, geschikt voor de rol. Naast Lisanne zal acteur Peter Tuinman zijn opwachting gaan maken als de verteller in deze voorstelling dat zich afspeelt in Yde.

Eén van de bekendste museumiconen uit de Nederlandse geschiedenis werd in mei 1897 ontdekt in het veen in de buurt van het dorpje Yde. Wie was ze en wat is er met haar gebeurd? Was ze slachtoffer of eigenlijk een heldin? Nog altijd zijn er veel vragen rondom de dood van het jonge meisje, waardoor ze een van de grootste mysteries van de gemeente Tynaarlo is.

We gaan er vanuit dat het meisje is geofferd. Maar was dit wellicht haar eigen keuze? Gaat hier een bijzonder verhaal aan vooraf? Wat heeft er toe geleid dat wij haar 120 jaar later op deze manier hebben gevonden? In het openluchttheaterstuk komt Het Meisje van Yde tot leven en zijn we getuige van een bijzonder, onverwacht verhaal.

Deze theatervoorstelling wordt geregisseerd door Karin Noeken na een script van Just Vink en geproduceerd door Langhout Theaterproducties BV. Janko van Barneveld zorgt voor mooie decors en Jasper Westerhof is de componist.

De première van Het Meisje van Yde staat gepland voor zaterdag 12 mei 2018.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda