Leuvense Musicalcompagnie MITHE brengt EDGES voor het eerst naar Vlaanderen

15 november 2017, 08:44 - Redactie
Leuvense Musicalcompagnie MITHE brengt EDGES voor het eerst naar Vlaanderen

Musicalcompagnie Mithe, wat staat voor Muziek In THEater is een Leuvense organisatie met als doel om kleinschalige musicals te promoten. Intussen bestaan ze reeds 8 jaar en hebben ze een vaste plaats en een trouw publiek weten te verwerven in de Leuvense regio, maar ook in Vlaanderen.

Ook de verschillende musicalworkshops via Musical-s-cool voor kinderen vanaf 4 jaar draaien ondertussen op volle toeren en vanaf de kerstvakantie zullen de eerste ‘echte’ musicalkampen in het Leuvense door deze organisatie van start gaan.

Op hetzelfde elan zet Mithe dit seizoen in met EDGES waarbij niemand minder dan Rudi Giron tekent voor de regie. Opnieuw wordt het een Belgische, Vlaamse première van deze unieke Song Cycle. Een musical waaruit iedereen wel minstens één liedje kent, maar het verhaal erachter misschien nog onbekend is.

EDGES behandelt de keerpunten in het leven van jonge twintigers. Nieuwe jobs, gebroken liefdes, relatiemoeilijkheden, huwelijksverwachtingen,… Al deze universele thema’s komen aan bod in een intrigerende songcyclus die je doet meeleven met de 6 personages terwijl ze zoeken naar hun plaats in de wereld. EDGES is een verhaal van vallen en opstaan, van leren, proberen en anticiperen. EDGES is een verhaal over de veerkracht in ieder van ons.

Voor de regie laat de 6-koppige cast van Mithe zich dit jaar opnieuw begeleiden door de professionele theater- en musicalartiest Rudi Giron. Rudi regisseerde bij Mithe de voorbije jaren onder andere Next to Normal en First Date en de jongerenworkshops. Als acteurs bij muziektheater proMITHEus schitterde hij in Thrill Me, Murder Ballad en Songs for the Fallen. Bij The Singing Factory vertolkte hij de met fascisme experimenterende klasleraar in The Wave.

Deze songcyclus werd geschreven door het Amerikaanse songschrijversduo Pasek en Paul. Bekende andere producties van hen zijn A Christmas Story, Dogfight, Dear Evan Hansen en James and the Giant Peach. Voor de liedjes in de televisiereeks Smash en de film La La Land wonnen ze respectievelijk een Golden Globe en een Oscar.

Te zien op: 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22 en 23 december, steeds om 20:00 uur in het Reynaerttheater Malpertuus in Leuven.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda