Les Misérables ook naar andere grote theaters in Nederland

4 mei 2022, 10:01 - Redactie
Les Misérables ook naar andere grote theaters in Nederland
Foto: Musicalweb.nl

Het nieuws dat de musical Les Misérables volgend jaar maart na meer dan dertig jaar weer in Koninklijk Theater Carré in première gaat is met ongekend enthousiasme ontvangen. Nadat eerder werd aangekondigd dat Les Misérables niet alleen in maart maar ook in de maand juli drie weken in Carré te zien zal zijn, kan producent De Graaf & Cornelissen Entertainment nu al bekend maken dat deze bijzondere voorstelling in meerdere grote theaters in Nederland te zien zal zijn. Naast de beide series in Amsterdam zal Les Misérables tot en met 30 september tevens te zien zijn in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere.

"Nederland loopt warm voor deze legendarische voorstelling," laten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (i.s.m. van Lambaart Entertainment) weten. "Net als in het buitenland is de kaartverkoop ook hier massaal. Na de eerste aankondigingen voor de series in CARRE ontstond er een ware run op de kaarten Dus we zijn zeer verheugd nu al te kunnen melden dat Les Misérables vanaf volgend jaar februari in meerdere grote theaters in Nederland te zien zal zijn. Iedereen kan dan weer genieten van dit bijzondere verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Victor Hugo. Op West End in Londen is het inmiddels de langstlopende musical en op Broadway is deze voorstelling met maar liefst acht Tony Awards onderscheiden. En straks, meer dan dertig jaar na dato, gaat Les Miserables op 5 maart in première in Koninklijk Theater Carré, de plek waar dat in 1991 ook gebeurde."

Onlangs maakten de producenten de namen voor de hoofdrollen bekend. Zo zullen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette) te zien zijn in de musical. De namen voor de overige rollen worden binnenkort bekendgemaakt. De Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor Les Misérables wereldwijd, is met zijn team nauw betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.

De try-outs voor Les Misérables zijn van 18 t/m 25 februari 2023 in de Kunstlinie in Almere. Daarna volgen: Koninklijk Theater Carré (1 t/m 19 maart), Nieuwe Luxor, Rotterdam (22 maart t/m 10 april), Theater aan het Vrijthof, Maastricht (13 t/m 23 april), Theater Orpheus, Apeldoorn (26 april t/m 7 mei), MartiniPlaza, Groningen (10 t/m 21 mei), World Forum Theater, Den Haag (28 mei t/m, 11 juni), Chassé Theater, Breda (14 juni t/m 2 juli), Koninklijk Theater Carré, Amsterdam (5 juli t/m 6 augustus), Chassé Theater, Breda (9 t/m 20 augustus), Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam (30 augustus t/m 17 september) en Parktheater Eindhoven (20 t/m 30 september).

"We hebben gekozen voor deze prachtige, grote theaters omdat Les Misérables die allure en grootte verdient en nodig heeft. Met een cast van veertig personen, een groot live orkest en een enorm en imposant decor dat met maar liefst vijftien trailers wordt vervoerd. De voorstelling is straks van Maastricht tot aan Groningen te zien. En dat is bijzonder te noemen voor een productie van deze omvang. Maar op deze manier krijgt het publiek de mogelijkheid om ook relatief dicht bij huis van deze legendarische musical te kunnen genieten."

Première
5 maart 2023
Dernière
12 november 2023
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Les Misérables (2023)Ander nieuws over Les Misérables (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda