Lelies de musical eind dit jaar terug in het theater

4 oktober 2021, 16:34 - Redactie
Lelies de musical eind dit jaar terug in het theater
Foto: Erick Kicken

NDM Theaterproducties voert begin december de, van origine Vlaamse, musical Lelies op in het Zonnehuis in Amsterdam en het Factorium in Tilburg. De voorstelling zal meerdere dagen spelen en wordt begeleid door een live-orkest. De cast speelt in de originele kostuums en met het originele decor van de oorspronkelijke producent Judas Theaterproducties. Na de eerste productie, het musicalconcert Showstoppers – In Concert, bereidt NDM Theaterproducties zich voor op een nieuwe voorstelling met gezichten die op het concert ook te zien waren. Zo speelt Jorge Verkroost de rol van Gravin De Tilly en Niels de Mossenau de rol van Simon Doucet. Beiden waren solist tijdens Showstoppers – In Concert. Andere castleden waren in september ook al te zien tijdens het concert als leden van het koor.

Een groep gevangenen onder leiding van Simon Doucet voert in de jaren '50 een toneelstuk op ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van 'de laatste biecht' lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen... Het is een intrigerend verhaal met uiteenlopende thema’s. Het omvat het taboe rond homoseksualiteit, de problematiek van jongeren in adolescentie en een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Deze thema’s maken de musical zowel tijdloos als confronterend actueel. Stichting NDM Theaterproducties wil zich richten op muziektheater met een sociaalmaatschappelijk thema en met Lelies wordt dit ingeluid. In het stuk spelen verschillende amateurs en professionals. De cast bestaat uit Jorge Verkroost, Albert-Jan Verhees, Sem van der Hijden, David Roelofs, Niels de Mossenau, Philip Janssen, Lennard Borgo, Hanno van der Loo en Bas Mastboom.

NDM Theaterproducties kijkt met een tevreden blik terug op hun eerste project. Niels de Mossenau: “Showstoppers – In Concert was een heerlijk begin en wat was het fijn om met alle solisten op het podium te staan.” Hij vervolgt: “Een volledige musical is toch wel andere koek dan een concert van één avond. Lelies wordt een hele andere productie met een hele andere sfeer, maar wij zijn er klaar voor.”

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Grease
Locatie: DeLaMar
Datum: 03-04-2023
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda