Audities: Leeghwater Musicals uit Purmerend zoekt mannen en vrouwen voor RENT

10 november 2018, 15:51 - Redactie
Audities: Leeghwater Musicals uit Purmerend zoekt mannen en vrouwen voor RENT

Purmerend is een theatergroep rijker. De jonge stichting, genaamd Leeghwater Musicals, is klaar om aangevuld te worden met nieuw talent. Voor de rockmusical RENT is de groep op zoek naar zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar die het leuk vinden om te spelen en goed kunnen zingen.

RENT is een musical met pop- en rockachtige liedjes en is anders dan de traditionele musical. "We zijn gewend om te repeteren in een gemoedelijke sfeer," vertelt een van de oprichters, Hewy Rappé. "Na het harde werken, belonen we ons vaak met een drankje na een repetitie. We vinden het zelf belangrijk dat we naast het spelen ook een leuke sociale band met elkaar op kunnen bouwen. Ook de regisseur, de zangdocent en de muzikaal leider schuiven vaak bij het drankje aan."

Bijzonder aan deze groep is dat het voornamelijk Purmerendse leden heeft, maar de optredens vinden plaats in Amsterdam. Oprichters Hewy Rappé, Kelly Lenior, Timo Koopman en April Geisterfer concluderen dat Rent een musical is wat om een groter publiek vraagt. "Door ons te richten op Amsterdam kunnen we onze doelgroep beter bereiken," vertelt April. "Daarnaast ben ik ook geboren en opgegroeid in Amsterdam. Veel van mijn familieleden wonen er nog steeds en het lijkt me hartstikke gaaf om in mijn geboortestad te mogen spelen." Hewy vult aan: "In Amsterdam zijn er ook meer locaties te vinden die goed passen bij deze musical. Rent speelt zich voornamelijk af in een kraakpand. We zoeken een locatie met een industriële uitstraling om het gevoel te versterken."

De productie wordt geregisseerd door Jurrie van Druten, die al vele producties op zijn naam heeft staan onder andere bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Repetities starten in januari 2019 en de musical zal maart 2020 op de planken staan. Er zijn nog verschillende rollen te vervullen.

Is het altijd je droom geweest om in een echt theater te staan? Lijkt het je leuk om in deze rockmusical mee te spelen? Wil je je aanmelden voor de kennismakingsavond op vrijdag 23 november of donderdag 13 december? Of wil je meer informatie? Mail naar April via leeghwatermusicals@gmail.com.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda