Kwatta’s jeugdvoorstelling Jabber naar Egypte

1 maart 2019, 09:31 - Redactie
Kwatta’s jeugdvoorstelling Jabber naar Egypte
Foto: Laura Luca

Theatergroep Kwatta gaat met Jabber naar Egypte. De succesvolle voorstelling – in een taal die niemand kan verstaan, maar iedereen kan begrijpen – speelt van 14 tot en met 16 maart op het Hakawy festival in Caïro. "Super interessant om Jabber voor het eerst in een niet-westers land te spelen.", aldus acteur Jochem Smit.

Jabber ging in oktober 2018 in première in Nijmegen en trekt in binnen- en buitenland veel aandacht. De cast (Sarah Bannier, Lucas Schilperoort, Rogier van Erkel, Jochem Smit en Edzo Bos) is net terug uit Amerika, waar Jabber te zien was op de internationale showcase van Ipay.

"In Amerika reageerden ze niet echt anders dan in Nederland, dat vond ik erg opvallend. Er wordt ademloos geluisterd, gelachen om taalgrapjes en meegeleefd. Het is heel bijzonder om te merken dat het concept van de voorstelling, een grenzeloze voorstelling maken, ook echt werkt.", aldus Smit. Programmeurs vanuit Engeland, Ierland en China hebben interesse getoond in Jabber en in januari 2020 staat een tournee door Amerika gepland.

En nu dus eerst naar Egypte, om te spelen op het Hakawy festival in Caïro. Smit: “Een nieuwe test voor onze voorstelling, ik ben benieuwd hoe het publiek uit Egypte reageert op Jabber.” Het Hakawy International Arts Festival presenteert sinds 2011 internationale en lokale jeugdvoorstellingen op een jaarlijks 10-daags festival in Caïro. Naast de voorstelling verzorgt Kwatta tijdens het festival materclasses.

Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan maar iedereen kan begrijpen. Geschreven in een nieuwe taal, door Jibbe Willems, en met muziek van Rogier Bosman (volledig doorgecomponeerd). Ook in Nederland komt Jabber terug; de voorstelling gaat volgend seizoen in reprise.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda