Koninklijk Conservatorium Brussel speelt de musical Jekyll & Hyde

16 maart 2018, 10:32 - Redactie
Koninklijk Conservatorium Brussel speelt de musical Jekyll & Hyde

Op 23, 24 en 25 maart brengen de studenten van de opleiding Musical samen met de studenten Muziek van het Koninklijk Conservatorium Brussel de musical Jekyll & Hyde in het kader van 50 jaar Koninklijk Conservatorium Brussel.

De musical-thriller Jekyll & Hyde, geschreven door Leslie Bricusse en Frank Wildhorn en gebaseerd op de beroemde gothic novel van Robert Louis Stevenson vertelt het aangrijpende verhaal van een briljante dokter die in een poging om het goede van het slechte in de mens te scheiden een verschrikkelijke tweede persoonlijkheid bij zichzelf creëert en in een race tegen de klok een tegengif moet vinden voor zijn kwade zelve hem helemaal zal verteren. De musical kende in 1997 zijn Europese debuut bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

De studenten uit Bachelor 3 & 4 van de Musicalafdeling van het KCB brengen de musical in een regie van opleidingshoofd Lulu Aertgeerts. Laurenz Hoorelbeke, die in 2010 afstudeerde aan het Conservatorium vertolkt de rol van Doctor Jekyll/Mr. Hyde.

Om het in de woorden van Laurenz Hoorelbeke zelf te stellen: "Laat ik het een helse opdracht maar een hemelse uitdaging noemen… Een opportuniteit om zo’n rol als gespleten persoonlijkheid te spelen doet zich niet elke dag voor. Het is ook enorm fijn om samen te werken met de studenten van de Musicalopleiding en ik denk dat ik toch wel mag stellen dat we heel erg dicht bij een professionele productie komen met dit stuk. Het is een musical die iedereen zou moeten gezien en beleefd hebben en ik kan ook aan alle geïnteresseerden die Musical zouden willen komen studeren aanraden om eens te komen kijken."

Het symfonisch orkest van de muziekafdeling zal voor de gelegenheid de prachtige score van Frank Wildhorn live brengen. Onder het toeziend oog van dirigent Dirk De Caluwe belooft deze musical een echt live-spektakel te worden. Directeur van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Kathleen Coessens verwoordt het als volgt: "De unieke combinatie van het spel-, dans- en zang-spektakel van onze Musical-studenten, in combinatie met het live-orkest zorgt er voor dat dit uniek cross-over project een van de hoogtepunten vormt in ons jubileumjaar. Een echte aanrader voor fans van musical, maar eveneens een waar muzikaal spektakel."

De voorstellingen vinden plaats in het Théâtre Saint-Michel, een theaterzaal in Etterbeek. Tickets voor deze voorstellingen zijn gratis, bezoekers betalen enkel een reserveringskosten van 3 euro. Plaatsen zijn te reserveren via de website van het Théâtre Saint-Michel.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda