Kidskoor XL Melodia brengt popmusical 13 in Antwerpen

27 september 2018, 10:19 - Redactie
Kidskoor XL Melodia brengt popmusical 13 in Antwerpen

The Singing Factory (Berchem) presenteert jonge talenten van kidskoor Melodia in swingende popmusical 13.

Na het succes van hun eerste productie The Wave in 2016, presenteerde het jonge productiehuis The Singing Factory uit Berchem vorig seizoen Magdalena, de musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse Magdalene Laundries. Het script en de liedteksten waren van de hand van Wanne Synnave (21 - Mechelen) en naast o.a. gevestigde waarden An Lauwereins en Dieter Troubleyn, stonden er meer dan 30 leden van Youforia, het jongerenkoor (15 tot 25 jaar) van The Singing Factory, op het podium.

Jong talent een kans geven om zich te ontplooien, dat is waar The Singing Factory voor staat en dus mogen ook de jonge sterren van hun kidskoor XL Melodia (10 tot 15 jaar) zich dit seizoen opmaken voor een eigen musicalproductie. Vanaf 16 november presenteert The Singing Factory de familiemusical 13 in Schouwburg Luchtbal te Antwerpen.

Deze swingende popmusical, oorspronkelijk van de hand van Dan Elish, Robert Horn en Jason Robert Brown, werd naar het Nederlands vertaald door Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO) en zal geregisseerd worden door Wanne Synnave, in een choreografie van Matthew Michel. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emma Vanthielen, Zion Luts, Quito Vanroose, Kato Faure, Lotte Heuten en Maud Verstraeten.

Verhaal

Evan Goldman (Zion Luts) moet vlak voor zijn dertiende verjaardag verhuizen van het bruisende New York City naar Appleton in Indiana, een klein plattelandsdorpje waar hij niemand kent. Hij worstelt er met de scheiding van zijn ouders en maakt er kennis met de niet al te populaire Patrice (Emma Vanthielen) en de ietwat overenthousiaste Archie (Quito Vanroose), die hem wegwijs maken in het leven in Appleton en navigeren doorheen de ingewikkelde sociale kringen van een nieuwe school.

De productie werd gesloten op 4 januari 2009 na in totaal 105 uitvoeringen op Broadway en betekende het professionele debuut voor zowel Ariana Grande (cheerleader Charlotte) als Elizabeth Gillies (Lucy), die later samen zouden gaan schitteren in de televisieserie 'Victorious' en die vooral Ariana Grande lanceerde tot de wereldster die ze nu is.

13 speelt op vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018 om 20u en op zondag 18 november om 14u30 in Schouwburg Luchtbal in Antwerpen.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda