Vals Alarm brengt de musical Once On This Island

12 februari 2020, 11:37 - Redactie
Vals Alarm brengt de musical Once On This Island

Van 17 tot en met 20 juni speelt Vals Alarm de productie Once On This Island in het Grand Theatre in Groningen. Op 29 februari is de officiële kick-off van Once On This Island. Deze avond geeft Vals Alarm een kijkje voor en achter de schermen van deze productie. Er wordt kennisgemaakt met de groep, het artistiek team, het creatief team en de samenwerkingspartners. Daarnaast wordt er meer verteld over de voorstelling zelf en zal er een kleine teaser worden gegeven. Na afloop van de kick-off is er voldoende ruimte voor napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De originele versie van deze musical speelt zich af op de Antillen waar vier goden heersen over een eiland en worden aanbeden door haar bewoners. De vier goden beïnvloeden het eiland allemaal op hun eigen manier door gebruik te maken van de elementen aarde en water, liefde en dood. De goden behouden hun rol in onze, iets veranderde, versie van ‘Once on this Island’. Het strijdtoneel is echter totaal anders. Ons verhaal gaat over twee verschillende werelden. De wereld van de Romeinen en die van de Germanen waarin het weesmeisje Fardau de hoofdrol speelt. Zij wordt verliefd op een jonge Romein uit een ander dorp met een andere cultuur en een ander wereldbeeld. Fardau maakt zich los uit de tweedeling en trekt de wijde wereld in. Daar begint dit boeiende stuk. Een verhaal over leven, pijn, liefde, offers, verdriet, geloof en hoop: een meisje op een eiland, die de kracht van liefde gebruikt om uiteenlopende sociale klassen bij elkaar te brengen. Een meeslepend verhaal, gebaseerd op het boek “The Peasant Girl” van Rosa Guy.

Vals Alarm Musicaltheater bestaat uit 24 zangers/spelers die zich richten op het maken van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. De afgelopen jaren is Vals Alarm zowel productioneel als artistiek gegroeid. De groep won twee Amateur Musical Awards met de productie RENT. De groep won met de productie van Pippin ook een Amateur Musical Award, alsook de Pia Douwes Special Talent Award voor Timna Hacquebord.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Datum: 24-02-2024
Tijd: 13:00 uur
Volledige agenda