Karin Bloemen krijgt Gouden Genesius Penning 2016

26 oktober 2016, 09:41 - Redactie

Cabaretière en zangeres Karin Bloemen is dit jaar de winnaar van de Gouden Genesius Penning. De Penning wordt ieder jaar uitgereikt aan een podiumkunstenaar met uitzonderelijke talenten.

De Gouden Genesius Penning is in 2015 in het leven geroepen om het werk van theaterpersoonlijkheid Jos Brink te eren. Hij kreeg de originele Genesius Penning die Wim Sonneveld jaren heeft gedragen nadat hij deze op zijn beurt van Hollywood acteur Fred Astaire ontving.

Over de keuze van Bloemen was het bestuur van Tekstpierement eensgezind: Karin is al vanaf haar eerste soloprogramma in 1989 één van de meest veelzijdige theaterpersoonlijkheden in Nederland. Van beginnend kleinkunstzangeres heeft ze zich in bijna 30 jaar ontwikkeld tot een allround performer, maakster en producent die een wezenlijke bijdrage aan de Nederlandse cultuur heeft geleverd. Daarnaast geeft ze haar kennis door aan jonge theatermakers en -performers.

De Penning wordt op maandag 21 november aanstaande uitgereikt in Felix Meritis in Amsterdam. Tijdens een feestelijk programma ontvangt Karin Bloemen de Penning uit handen van Frank Sanders.

De heilige Genesius van Rome (286 – 303) is de beschermheilige van de podiumkunstenaars, de acteurs, de dansers en de clowns.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda