Kaartverkoop Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant gestart

18 juni 2018, 09:19 - Redactie
Kaartverkoop Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant gestart

De kaartverkoop voor de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant die van 29 september tot en met 2 december te bewonderen is in LP2 in Rotterdam is gestart. Het is een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant.

De tentoonstelling is een Fabel-experience voor het hele gezin. Bezoekers krijgen een kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van Fabeltjeskrant en leren hoe de serie 50 jaar geleden, zonder de technieken van nu, is gemaakt. Hoe bewoog de snavel van Meneer de Uil hoe knipoogde hij en hoe groot waren de dieren in het echt? Deze en nog meer markante details worden in de tentoonstelling onthuld.

Tegelijk komt de toekomst aan bod. De Fabeltjeskrant wordt vanaf december nieuw leven ingeblazen met een geanimeerde bioscoopfilm. In de tentoonstelling kunnen bezoekers als eersten stukjes van die film bewonderen.

De tentoonstelling onderwerpt de dieren uit de serie ook aan een heuse karakter-analyse. Het leert ons waarom Truus de Mier zo’n ijverige huisvrouw was en Zoef de Haas zijn rol als politieagent wel eens te buiten ging

Kinderen kunnen zich uitleven in het klusbedrijf van Ed en Willem Bever en ronddwalen door het Dierenbos. Net als in Fabeltjesland is er een Praathuis café waar glaasjes grenadine en kopjes eikeltjeskoffie worden geserveerd.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda