Kaartverkoop Aida van Jehee Vertelt gestart na succesvolle crowdfundingsactie

9 januari 2020, 08:28 - Redactie
Kaartverkoop Aida van Jehee Vertelt gestart na succesvolle crowdfundingsactie

Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen definitief in maart 2020 de musical Aida op de planken in de Theaterbakkerheij, Gouda. Met een succesvolle crowdfundingsactie is het mogelijk geworden om alle voorstellingen met een live orkest te spelen.

Pepijn Jehee: "142 procent!?! Wie had dat gedacht? Nou wij niet. Wij is in dit geval Frank Keizer (de man waarmee ik Aida produceer) en ik. We hebben nu 3 keer gerepeteerd en wat wordt het gaaf. En wat gebeuren er veel dingen op dit moment. Een eerste promo optreden, deze crowdfunding, toffe decor en kleding ideeën. Ik kan het bijna niet bevatten en knijp mezelf bijna elke dag."

Doordat de crowdfunding een groot succes was zullen er drie shows worden gespeeld. Namelijk op vrijdag 13 maart om 20:00 uur, zaterdag 14 maart om 20:00 uur en zondag 15 maart om 14:00 uur. Voor de shows op vrijdag en zaterdag zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar.

De kaartverkoop is per direct van start via jeheevertelt.nl. De voorstelling wordt voorzien van een eigentijds decor en passende kostuums.

De rol van Aida zal worden vertolkt door Merle van der Steen. Zij heeft een ruime ervaring in het musicalvak, waaronder recentelijk de hoofdrol in Jeanne ‘d Arc van Storytellers. Pepijn: “ze is een zeer talentvolle actrice die je met haar spel en stem zal raken in je hart. Ze is voor mij een gedroomde Aida".

Radames zal worden gespeeld door Joost Naaijen. Hij heeft ook veel hoofdrollen op zijn naam staan, zowel bij Theatergroep Spot als Storytellers. Bij de laatste speelde hij de mannelijke hoofdrol in The Pirate Queen. “Een stevige acteur die samen met Merle een prachtig liefdespaar vormt”, aldus Pepijn.

Valerie van Krimpen maakt het trio van hoofdrollen compleet. Zij speelt de rol van Amneris. Na haar opleiding aan Frank Sanders Academy heeft ze diverse rollen gespeeld voor Efteling Theater en actief als stem-acteur. Pepijn: “Valerie heeft een dijk van een stem en een mooie uitstraling. Ze past perfect in het plaatje van Amneris die in eerste instantie de buitenkant belangrijk vindt, maar dan ook zichzelf ontdekt. Een mooie ontwikkeling die Valerie prachtig kan neerzetten”.

Pepijn: "Daarnaast bestaat de cast uit nog 12 getalenteerde leden die ensemble en bijrollen vervullen. We hebben pas een paar keer gerepeteerd en daarbij heb ik al diverse kippenvelmomentjes gehad. Ik ben nu al super trots op het resultaat dat de cast weet neer te zetten. Het wordt echt een schitterende voorstelling met live muziek. Dat zie je tegenwoordig niet meer overal. Het script en de arrangementen zijn op zich al een parel, maar met deze hoofdrolspelers komen de emoties echt bij je binnen."

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - TikTok - Twitter

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Wuthering Heights
Locatie: DeLaMar
Datum: 11-06-2023
Tijd: 14:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda